'Grenzen van de Krimpenerwaard'

schoonhoven • Fotograaf Jaap van den Berg uit Bergambacht exposeert tot 2 september in de bibliotheek te Schoonhoven.

Jaap van den Berg begon samen met Harry Anders een fotoproject,waarbij ze de grenzen van de Krimpenerwaard volgen. Grenzen die worden gevormd door de rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel.

De foto's werden gemaakt met behulp van uitgebreide fotoapparatuur, waaronder een vliegende camera. Harry Anders sloot zich bij Jaap aan en zal in de nabije toekomst veelal aan dit project werken via het bouwen aan een website en panoramafoto's, die eveneens zijn gemaakt met een vliegende camera. De foto's die nu te zien zijn in de bibliotheek gaan over het traject tussen het rode licht aan de Lek en de Bonrepas-molen net buiten Schoonhoven. Het project is te volgen via de Facebook-pagina 'Grenzen van een polder'. De geëxposeerde foto's zijn te koop.

Jaap van den Berg is bekend met fotowerken van waterconstructies, spiegelingen en waterlandschappen en exposeerde al verschillende keren in de regio. Zijn werk is te zien op zijn website www.beeldenmeer.nl. Eind 2016 was hij als gastcurator en beeldend kunstenaar verantwoordelijk voor de multimedia tentoonstelling 'Waarom gaat het goed in je leven?' in Museum Gouda. Harry Anders maakte hiervoor een virtuele tour: www.waaromgaathetgoedinjeleven.nl. Momenteel werkt Jaap van den Berg aan een aantal nieuwe projecten.

Jaap van den Berg en Harry Anders geven naar aanleiding van de tentoonstelling een presentatie op dinsdag 21 augustus, aanvang 19.30 uur, in de bibliotheek te Schoonhoven. Aan bod komen de doelstelling en de achtergrond van het project en de gebruikte fototechnieken.