Speelweken in de regio

regio • In de laatste week van de zomervakantie worden er weer diverse speelweken gehouden, waaronder in Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

De 49e speelweek van Ouderkerk aan den IJssel is van 21 tot en met 25 augustus. Er is een gevarieerd programma voor kinderen van 4 tm 12 jaar. Van sport, spel, knutselen tot playbacken en knuffelen met reptielen. Dit alles op het speelterrein aan de Rozenlaan. De week opent dinsdag 21 augustus om 9:45 uur. Er is een feestdagen-dag (6 t/m 12 jaar) en een Sinterklaas speurtocht (3 t/m 5 jaar), tevens om 19:00 uur rommelmarkt en om 20:00 uur een demonstratie met politiehonden.

Woensdag 22 augustus staat er vanaf 10:00 uur dierendag, een kennismaking met golf, knutselen en een kijkje achter de schermen bij de hulpdiensten op het programma. Ook is er een miss/mister verkiezing. Vanaf 16:30 uur start het tentenkamp (8 t/m 12 jaar).

Donderdag 23 augustus zijn er waterspelen, knutselen en straattekenen. 's Avonds is er de stokpaarden-race en de finale buikschuiven. Vrijdag 24 augustus een sportdag (9 t/m 12 jaar) en een spelletjesdag, paardrijden (4 t/m 8 jaar) en knutselen. 's Middags is en voetbaltoernooi en 's avonds playbackshow (t/m 15 jaar). Zaterdag 25 augustus eindigt de speelweek met het zaterdagspektakel voor alle leeftijden, vanaf 10:30 uur, en om 15:00 uur een eindfeest. Meer weten? www.speelweek.com

Op safari

In Krimpen aan de Lek is de speelweek van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus. Dan opent ijsclub Thialf de deuren voor alle kinderen uit Krimpen aan de Lek en omgeving. Stichting Krak neemt hen mee op safari! Zoals elk jaar is het hoogtepunt van de speelweek het huttendorp. Iedereen mag meedoen, ook ouders en opa's en oma's. Vind je het bouwen een beetje afgezaagd, of is het niks voor jou? Geen nood, want er zijn nog veel meer leuke activiteiten. Op www.stichting-krak.nl staat het programma.

Inschrijven kan op maandag 20 augustus van 9:30 tot 10:00 uur. Een weekkaart kost 12,50 euro per kind. Inschrijven voor losse dagdelen kan ook, dit kost 1,50 per dagdeel per kind.