donderdag 16 augustus

Winkeltje spelen
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er tijdens de schoolvakantie elke donderdagmiddag een knutselworkshop gehouden die in het teken staat van 'winkels van vroeger'. In het museum is namelijk op het moment de tentoonstelling 'over de toonbank' te bewonderen. Deelname kost 5 euro.

zaterdag 18 augustus

Kerk open
11:00-17:00, Stolwijk, hervormde kerk
Tijdens de braderie is de kerk open. Iedereen is welkom om eens binnen te lopen de kerk van binnen te bekijken. Uitleg is mogelijk over de gebrandschilderde ramen, het orgel en de historie van het kerkgebouw. Tevens zijn er orgelbespelingen. Om 13.00 uur worden er, onder begeleiding van het orgel en diverse andere instrumenten, samen bekende liederen gezongen. Voor kinderen is er een puzzeltocht door de kerk. De koffie, thee en limonade staan klaar.

zondag 19 augustus

Tentdienst: 'Oude liefde roest niet'
13:00, Bergambacht, tent van het Straatwroeterskamp
Tentdienst van de PKN-kerken in Bergambacht, in samenwerking met Buurtvereniging Uitbreiding Dorp. De band Testify zal de dienst muzikaal ondersteunen. Ook het 'Kidskoor' laat weer van zich horen. Jurrien ten Brinke vertelt over het thema: 'Oude liefde roest niet'. Entree is gratis.
www.facebook.com/tentdienstbab/

maandag 20 augustus

Speelweek Stolwijk
00:00, Stolwijk, veld Hennepakkers
Evenement in de laatste week van de zomervakantie voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er zijn spelletjes, luchtkussens, een nachttocht en de kinderen mogen zelfs een nacht blijven slapen. Het thema dit jaar is 'Muziek'. Dit vanwege het 100-jarig bestaan van Harmonie Stolwijk.

Witte Tent Week
10:00, Gouderak, tent naast de NH kerk aan de Kerkstraat
'Zoek het uit!'. Dat is het thema van de 37e Witte Tent Week. In deze week zijn alle kinderen van 4 tot 12 welkom om van maandag tot en met do tussen 10.00 en 12.00 uur mee te doen met allerlei activiteiten. 's Middags is er een programma voor grote kinderen (6-12 jaar). Zij gaan met elkaar op onderzoek uit. Voor jongeren is er de 10R TENT en voor volwassenen wordt er 's avonds van alles georganiseerd. Het volledige programma is te vinden op onderstaande website.
www.gouderaksekerk.nl