• Cliënten konden bij 'Stollywood' met een slinger het water in duiken.
• Cliënten konden bij 'Stollywood' met een slinger het water in duiken. Foto: PR

Dagje naar 'Stollywood'

stolwijk • Arie en Lenie Bogaard namen in juli de cliënten van hun zorgboerderij in Stolwijk mee naar poldervaartbedrijf 'Stollywood'. Daar genoten ze met elkaar van een rondvaart en allerlei spellen in en om het water.

Natuurlijk werd er ook veel gelachen, bijvoorbeeld toen de boerin met kleren en al het water in viel. Maar Arie en Lenie kijken vooral met een trots gevoel terug op de dag, want de kinderen hielpen elkaar en moedigden elkaar aan. Zorgboerderij Bogaard is aangesloten bij Zorgboeren Zuid-Holland. Deze stichting bestaat op 14 oktober exact 10 jaar. Om dit te vieren kregen de veertig bij de stichting aangesloten zorgboerderijen een bedrag om een leuk dagje uit te organiseren voor cliënten of om iets te kopen voor op de boerderij. Arie en Lenie kozen voor een dagje uit.

Zorgboerderij Bogaard uit Stolwijk biedt dagbesteding aan kinderen vanaf 10 jaar en aan jongvolwassenen. De zorgboerderij is drie dagen in de week geopend en Arie en Lenie bieden dagbesteding aan maximaal tien cliënten per dag (gemiddeld drie cliënten per medewerker).


q www.zorgboerenzuidholland.nl