donderdag 2 augustus

Winkeltje spelen
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er tijdens de schoolvakantie elke donderdagmiddag een leuke knutselworkshop georganiseerd die in het teken staat van 'winkels van vroeger'. Deelname kost 5 euro.

vrijdag 3 augustus

Hoxemacoa @ Nog Harder
18:00-00:00, Jaarsveld, recreatieterrein Salmsteke
Ook dit jaar verzorgt Hoxemacoa weer een aantal live-acts op het truckersevenement Nog Harder. De bands spelen in een truck die op het terrein staat geparkeerd. Entree is gratis en alle opbrengsten gaan naar goede doelen. De bands die spelen zijn: Operation Hurricane, Take 57, Mountain Eye en Corleone. Tevens op zaterdag 4 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

maandag 6 augustus

Orgelconcerten
20:00, Capelle aan den IJssel, Nieuwe Westerkerk, Valeriusrondeel
Iedere maandagavond in augustus verzorgt organist Everhard Zwart een concert. De concerten in dit 31ste seizoen zijn op 6, 13, 20 en 27 augustus en beginnen telkens om 20.00 uur. De toegang is 6 euro en voor kinderen tot 12 jaar gratis.

dinsdag 7 augustus

Spellenmiddag
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Speciaal voor senioren (50+) in IJsselstein en Lopik. Entree is 2 euro.
http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl

Poppenkast
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers kunnen genieten. Toegang is vrij.

woensdag 8 augustus

Zintuigentocht
13:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
In de tuin van het museum, waar velerlei bomen, struiken, bloemen en planten groeien en bloeien, worden twee zintuigentochten georganiseerd. Deelnemers maken een rondje door de tuin en staan stil bij de geur, kleur, smaak, vorm en structuur van het groen. Oude en nieuwe verhalen, sprookjes, weetjes en recepten passeren de revue. Indien mogelijk worden er blaadjes en kruiden geplukt, waar ze later een fris sapje of een kopje thee van drinken. Deelnemers betalen 2,50 euro. Opgeven via: 0180-514866 of e-mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.