CDA: Ongelukkige keuze

bergambacht • Voor de fractie van het CDA is het nog geen uitgemaakte zaak dat de Skaeve Huse aan de Veerweg in Bergambacht worden geplaatst.

Fractievoorzitter Jan Dekker vraagt zich af of dit de juiste plek voor mensen met psychische problemen of onaangepast gedrag vertonen. "De naburige woonwijk is net afgerond. Het is een ongelukkige keuze. Ik begrijp dat de bewoners moeite hebben met het voorstel van het college. We hebben dan ook de nodige vragen, die naar onze mening eerst moeten worden beantwoord, voordat er een besluit wordt genomen. Ook de bezwaartermijn die loopt van half juli tot eind augustus vinden we onbehoorlijk. Dan is iedereen op vakantie." Dekker vindt de motivering van de wethouders 'vaag'. Er wordt gesproken over de minst slechte keuze. Dat is nogal wat. Het vraagt om een nadere toelichting van een rapport met 21 mogelijkheden."


Wakeboarder gewond na ongeval op IJssel

gouderak • Een 27-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel is dinsdagavond ernstig gewond geraakt na een ongeval op de Hollandsche IJssel.

De man botste tijdens het wakeboarden met zijn surfplas tegen een stenen krib. Hij liep onder meer een hoofdwond op. De brandweer van Gouda en Gouderak rukten uit om hulp te verlenen. "Het slachtoffer kon niet zelfstandig uit het water komen", laat woordvoerster Annemarie Moeijes van de Brandweer Hollands Midden weten. "Daarvoor was de kade te hoog. Met een ladderwagen is het gelukt om 'm op de kant te krijgen." Het slachtoffer is hierna direct naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd.