Extra agenten voor Krimpenerwaard

krimpenerwaard • De politie Krimpenerwaard krijgt er de komende jaren vijf extra agenten bij. De totale formatie van het politieteam in de gemeente komt daarmee op 65 fte, inclusief vijf aspirant-agenten.

Het aantal wijkagenten zal door de maatregel groeien naar 11. Dit ligt in de lijn met de 1 op 5000 norm en de ambitie uit het coalitieakkoord. Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard zegt in een brief aan de gemeenteraad blij te zijn met de uitbreiding. Toch plaatst hij een kanttekening. "Ik vind het van belang om te benoemen dat de wervingsprocedure vanaf 1 januari 2019 van start zal gaan en dat de feitelijke formatie-uitbreiding in de komende jaren zal gaan plaatsvinden. Het capaciteitsvraagstuk is dus niet direct verholpen. Er moeten immers eerst nieuwe medewerkers geworven en opgeleid worden. Daarnaast heeft ook de politie te maken met een toenemende uitstroom als gevolg van de vergrijzing."

De uitbreiding van het politieteam Krimpenerwaard is een direct gevolg van een regeringsbesluit om 291 miljoen euro extra in de politieorganisatie te stoppen. Nu heeft minister Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) toestemming gekregen voor zijn plannen voor de concrete besteding daarvan. Landelijk betekent dat 1.100 extra politieagenten.