Buitensporten

regio • Wie lekker wil sporten kan elke woensdag- of donderdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur meedoen aan een buitensportactiviteit van Stichting Welzijn en Ondersteuning Bergambacht/Vlist. Meedoen kost 1 euro. Op woensdag is de activiteit in Bergambacht, aan de Burgemeester Huijbrechtsstraat 2. Op donderdag wordt er gesport in Vlist bij 'Ons Honk'. Meer informatie: 0182-350012.


Meezingavond

schoonhoven • In Het Bastion in Schoonhoven houdt zangkoor Cheerio vrijdag 21 september een meezingavond. Er is een gastoptreden van De Parels van de Kromme Rijn uit Odijk. Verder verzorgt coverband Djoekboks uit Linschoten de afterparty. De avond begint 20.00 uur en de entree is 5 euro.


Wandelnetwerk

regio • Met het gereed komen van het wandelnetwerk rondom Zuidplas zijn het wandelnetwerk Hof van Delfland, Gouwe Wiericke en dat van de Krimpenerwaard met elkaar verbonden. De wandelaar kan nu genieten van 100 kilometer nieuwe wandelroutes door het polderlandschap van Zuidplas. In het gebied zijn 75 nieuwe knooppuntbordjes geplaatst. Met behulp van de overzichtskaarten op de informatiepanelen bepalen wandelaars zelf de route. Een overzichtskaart met de wandelknooppunten staat op www.heerlijkbuiten.nl en www.wandelen123.nl.


Expositie in bieb

lekkerkerk • In de bibliotheek van Lekkerkerk is in de maanden augustus en september een expositie ter nagedachtenis aan Ria Kuipers-Lemstra (12-8-1951/15-02-2017). Kuipers-Lemstra genoot een deel van haar opleiding in Australië. Ze hield zich bezig met onder andere tekenen, schilderen, design, beeldhouwen, keramiek en textiel bewerking. Gedurende de zeven jaar dat ze in Amerika woonde, legde ze zich toe op monoprinten. De meeste werken van de expositie dateren uit die periode. Sommige van deze werken zijn voor langere tijd in bruikleen te krijgen. Dit tegen een donatie aan het KWF fonds.