'Geen openbare camperplaatsen'

schoonhoven • Het college van Ben W van de gemeente Krimpenerwaard ziet niets in het idee van VVD-raadslid Marco Oudshoorn om 8 openbare camperplaatsen te creëren in Schoonhoven.

Volgens wethouder Leon de Wit werkt een dergelijke maatregel oneerlijke concurrentie in de hand. Recreatieve ondernemers zouden daardoor inkomsten mislopen. Oudshoorn bestrijdt dat. Hij maakt zich al jaren sterk voor een recreatieve voorziening nabij zwembad 't Wilgerak. Hij ziet vooral voordelen voor Schoonhoven, omdat de binnenstad op loopafstand is. "Dit is geen sterke beurt van wethouder De Wit. Het gaat in dit geval om de kern Schoonhoven en camperplaatsen op de grote parkeerplaats Buiten de Veerpoort. Vlak bij de jachthaven, het zwembad, diverse horeca en de mooie binnenstad. Toeristen kunnen bijvoorbeeld zo naar het Zilvermuseum lopen, dat volgens het college juist meer bezoekers moet trekken."

Oudshoorn stelt dat van oneerlijke concurrentie geen sprake is. "De beheerder van camping 't Wilgerak juicht dit juist toe en spreekt van een win-win situatie. Er kan dus ook samenwerking gezocht worden. Het versterkt elkaar." De Nederlandse Kampeer Club (NKC) stelt in haar handleiding om gemeentes campervriendelijk te maken. Bestuurslid Paul Schuijff (ex-Pro Krimpenerwaard) is eveneens voorstander. "Europa telt bijna 2 miljoen campers telt. Het gaat om ruim 4 miljoen potentiële bezoekers die het hele jaar door recreëren en 55 tot 90 euro per dag uitgeven. "Mijn voorstel is nog steeds om een camperplaats voor ongeveer 8 campers te maken te maken waar overnacht kan worden met eventueel stroom en water. Onderzoek of er samenwerking bijvoorbeeld in exploitatie gevonden kan worden met Het Wilgerak. En schakel de NKC in die gemeentes helpt bij de realisatie", aldus Oudshoorn.