donderdag 26 juli

Knutselen en winkeltje spelen
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er tijdens de schoolvakantie elke donderdagmiddag een leuke knutselworkshop georganiseerd die in het teken staat van 'winkels van vroeger'. Kosten: 5 euro.

vrijdag 27 juli

Koffieochtend
10:00-13:00, Lopik, De Schaapskooi, Dorpstraat 34
Koffieochtend speciaal voor gasten van De Zonnebloem. Het duo Rob en Pauline zorgt voor de muzikale omlijsting. Het programma wordt afgesloten met pannenkoeken eten.

'Zielen van borden'
10:00, Stolwijk, Bilwijkercomplex
Oud-antiquair Peter Sluisman komt vertellen over de 'zielen van borden'. Hij neemt voorbeelden van borden mee van eeuwen geleden. Bezoekers wordt gevraagd zelf een mooi bord mee te nemen. Entree is gratis.

zaterdag 28 juli

Openstellling Dorpskerk
13:30-15:30, Ouderkerk aan den IJssel, Dorpskerk
De eeuwenoude Dorpskerk is voor de laatste keer van dit seizoen open. Bezoekers kunnen de kerk bezichtigen en de exposities bekijken over kerk, orgel, de beide grafkelders van het geslacht Nassau-Lalecq en het busongeluk van 1941. Verder is het mogelijk om deel te nemen aan rondleidingen en een kijkje te nemen op de orgelgalerij. Op dezelfde tijd kan er ook een bezoek gebracht worden aan de vlakbij de kerk gelegen Oudheidskamer aan de Dorpsstraat 19 waar de expositie 'Boeren, burgers en buitenlui in Ouderkerk' te zien is. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nico Holdermans: 0180-682953.
www.hvouderkerck.nl

zondag 29 juli

Mini-marathon in Lekkerkerk
13:00, Lekkerkerk, Oude IJsbaan, Tiendweg Oost 11a
Mini-marathon van PSV De Lekruiters voor zowel leden als niet leden. Deelname bedraagt 10 euro. Opgeven kan bij door een mail te sturen naar: secretariaat@delekruiters.nl.

dinsdag 31 juli

Poppenkast
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Toegang voor de voorstelling is vrij.