Samenwerking beklonken

krimpen a/d ijssel • Een mooi moment voor Lisa. Via Pameijer Werkt Krimpen, een organisatie die cliënten begeleidt met een verstandelijke, lichamelijke of psychische aandoening, werkt zij al een tijdje bij KindeRdam Kinderopvang. Dat doet Lisa drie dagen per week op twee verschillende locaties. En dat gaat goed. Zo goed zelfs dat de betrokken partijen onlangs een (individuele) samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten. Tijdens haar dagelijkse werkzaamheden wordt Lisa begeleid door medewerkers van KindeRdam. Tevens komt er regelmatig iemand van Pameijer Werkt Krimpen langs op haar werk. Pameijer Werkt Krimpen is blij met de betrokkenheid van KindeRdam en hun open houding, waardoor zij mensen met een beperking de kans bieden zich waardevol te maken.

Vluchtelingenwerk zoekt hulp

krimpenerwaard • Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard kampt met een tekort aan vrijwilligers en zou graag nieuwe mensen verwelkomen. Wie vluchtelingen wil helpen met hun integratie in de Nederlandse samenleving kan zich aanmelden. Zo is Vluchtelingenwerk op zoek naar een coach vestiging. Hij of zij helpt een statushouder (vluchteling met een verblijfsvergunning) in de gemeente met allerlei zaken die geregeld moeten worden rond de huisvesting. Ook maatschappelijk begeleiders zijn welkom. Zij maken statushouders wegwijs in de lokale gemeenschap en hen stimuleert om te integreren en participeren. Juridische begeleiders zijn nodig om statushouders te helpen bij het indienen van een aanvraag voor gezinshereniging.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met Els Stam, teamleider Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard via: 0182-387236/06-13249564 of e-mail: estam@vluchtelingenwerk.nl.