• Kinderen kunnen lekker timmeren in de zomervakantie.
• Kinderen kunnen lekker timmeren in de zomervakantie. Foto: aangeleverd

Genoeg te doen voor Krimpense kids

krimpen a/d ijssel • Kinderen in Krimpen aan den IJssel hoeven zich deze zomer niet te vervelen. Netwerkorganisatie Synerkri heeft voor de komende vier weken een programma samengesteld met daarop maar liefst veertig activiteiten.

Het gaat om workshops en clinics op het gebied van natuur, wetenschap en techniek. Maar kinderen kunnen ook knutselen, film kijken en meedoen met allerlei sport- en spelactiviteiten. Er zijn activiteiten voor kleine groepjes kinderen en activiteiten waaraan heel veel kinderen mee kunnen doen, zonder dat ze zich hoeven aan te melden. Het complete aanbod is te vinden op: www.synerkripas.nl. De zomervakantie wordt van 21 tot en met 23 augustus afgesloten met een driedaags 'VakantieDorp'. Op de sportvelden van het Krimpenerwaard College is elke dag tussen 10.30 en 14.30 uur van alles te doen. Op mee te doen met het VakantieDorp is een Synerkripas niet nodig. Wel kunnen pashouders zich nu al aanmelden voor activiteiten, zoals 'Mozaïeken doe je samen' en de wielerclinics.


Aanvragen

Vanaf maandag 27 augustus is de Synerkripas voor het seizoen 2018-2019 aan te vragen via www.synerkripas.nl. De pas is geldig van september tot september, het hele schooljaar inclusief alle vakanties. Kosten zijn 20 euro voor het eerste kind uit het gezin. Broertjes en zusjes betalen 15 euro. Met een bijdrage vanuit het gemeentelijk voorzieningenfonds kunnen ouders van kinderen met een laag inkomen de Synerkripas aanvragen. Doel van het fonds is een sociaal isolement door een gebrek aan middelen te voorkomen. Meer informatie: www.ijsselgemeenten.nl/ijsselgemeenten/voorzieningenfonds.