• Lucas van Eijk in actie.
• Lucas van Eijk in actie. Foto: aangeleverd

Wedstrijd zonder uitschieters

zegveld • Het niveau bij de senioren bij de BoerBert Bokaal in Zegveld lag hoog, maar echte uitschieters waren er niet.

Jaco de Groot won woensdag met een afstand van 21,16 meter, zaterdag bleef het bij 19,88 meter. Dat was overigens voldoende voor de winst. Thomas van Midden (Vlist) werd tweede met 19,44 meter; Rian Baas (Utrecht) sprong in de finale naar de derde plaats.

De damescategorie kenmerkte zich door de afmeldingen van de volledige top-4. Joriene Baas (Oudewater) vulde de leemte op door meer dan 13 meter te springen. Hiermee wist ze de concurrentes Nicole Uitman (Kamerik) en Brenda Baars (Benschop) achter zich te houden.

Demi Groothedde (Jaarsveld) laat al het gehele seizoen zien dat zij grote vorderingen maakt. De 14-meter sprongen komen steeds gemakkelijker en ook zaterdag was het raak: 14,72 meter. Tweede werd Veronique van Midden (Benschop), derde Marlinda Cluistra (Haastrecht).

Lucas van Eijk (Haastrecht) wist bij de junioren met een fenomenale sprong tot de top van de stok te klimmen en ook nog eens een krachtige uitsprong te maken. Het publiek beloonde hem met een daverend applaus, want ook voor hem betekende dit een persoonlijk record van 19,32m, gelijk aan die van zijn clubgenoot. Richard van Bemmel (Utrecht) sprong slechts één van zijn vijf sprongen droog over een afstand die hem nog wel de derde plek opleverde. Daniel Cluistra (Haastrecht), een strijdlustige springer die altijd het maximale uit zichzelf wil halen, werd uiteindelijk tweede.

Deze week komen de springers in actie in Polsbroekerdam.