Gesprek over verbindingsweg

krimpenerwaard • Wethouder John Janson van Krimpen aan den IJssel gaat het gesprek aan met buurgemeente Krimpenerwaard om te komen met gezamenlijke voorstellen om de verbindingsweg van de Lekdijk naar de rotonde op de N210 te realiseren.

Een motie van de SGP, waarin het college werd opgeroepen om dit zo spoedig mogelijk te doen, kon donderdag rekenen op brede steun. SGP-fractievoorzitter Bert-Jan Ruissen is er content mee: "Het is belangrijk voor de interne bereikbaarheid van de Krimpenerwaard voor zowel inwoners als bedrijven van gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Krimpenerwaard.'' Het doortrekken van de verbindingsweg tussen de N210 naar de Lekdijk verbetert de ontsluiting van de industriegebieden Stormpolder en De Zaag. Tegelijkertijd ontlast het de Krimpense grote kruising.
Ruissen: "Dat is sowieso al belangrijk, maar zeker bij de toekomstige reconstructie van 2021 van belang. Voor de reconstructie van de grote kruising moet de verbinding tussen N210 en Lekdijk zijn gerealiseerd."