• De derby Spirit-DCV wordt nieuw leven ingeblazen.
• De derby Spirit-DCV wordt nieuw leven ingeblazen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Spirit-DCV weer op het programma

Sterke tweede klasse

krimpenerwaard • Door de degradatie van de Krimpenaren en de promotie van de brigade uit Ouderkerk staat de spannende derby komend seizoen opnieuw op het programma.

"Dat zijn dus zes punten voor ons", zegt DCV-verdediger Nick Cornelisse met een brede glimlach.

DCV heeft inderdaad een betere score in de onderlinge duels, maar de tijden zijn veranderd. Spirit is gegroeid, beschikt over jonge talenten als Anton de Koning, Robbin Brouwer en Giorgio Getrouw en sluit spelbepaler Stefan Bitter na een jaartje Nieuw-Lekkerland weer in de armen. Gezien de sterke derde periode die leidde tot promotie, plus de versterkingen van buitenaf zou Spirit wel eens kunnen verrassen in de tweede klasse. Spirit-doelman Bas Haasnoot houdt evenwel een slag om de arm. "Een positie in de middenmoot zou niet onverdienstelijk zijn."

Nick Cornelisse legt de lat iets hoger. "Lekker meedoen is het doel. Wellicht is DCV in staat om een prijs te pakken." Bij de Krimpenaren ligt een voorname rol weggelegd voor Carlo de Reuver, die het verleden bij Excelsior en Helmond Sport op eerste divisieniveau uitkwam.

In de derde klasse staan de streekderby's tussen Dilettant, Lekkerkerk, Schoonhoven en FC Perkouw weer op het menu. Schoonhovens assistent-trainer Rene Zuurmond vindt de indeling met Rotterdamse clubs niet leuk. Met weemoed denkt hij terug aan de ontmoetingen met de clubs uit de Alblasserwaard. Niettemin spreekt het treffen met IJVV De Zwervers hem aan. Deze tegenstander wordt namelijk getraind door Wim Eilander, die drie seizoenen bij VV Schoonhoven actief was. Dilettants nieuwe trainer Jan Verveer uit Kinderdijk, die op het laatste moment Richard Mank opvolgde, ziet een plek in de top weggelegd. "Er zijn meerdere kanshebbers nu Kethel Spaland en Spirit een stap hogerop hebben gemaakt. Ik heb er enorm veel zin in."