• Mirjam Rijsdijk en schooldirecteur  Adriaan Hanse.
• Mirjam Rijsdijk en schooldirecteur Adriaan Hanse. Foto: aangeleverd

Royal Kids Home nu ook in Bergambacht

bergambacht • Royal Kids Home slaat haar vleugels uit naar Bergambacht. Op 1 augustus start het in christelijke basisschool De Ark peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar en buitenschoolse opvang voor 4-12 jarigen.

"We hebben er enorm veel zin in", zegt Mirjam Rijsdijk, teamleidster Krimpenerwaard van Royal Kids Home. "En dat heeft met verschillende zaken te maken. Zo biedt De Ark een superfijne locatie met prima binnenfaciliteiten en een groot plein waar we leuke buitenactiviteiten met de kinderen kunnen doen. Ook de reacties tijdens en na de informatieavond voor de ouders en in de individuele gesprekken hebben we als zeer positief ervaren. Kortom, we staan eigenlijk te popelen om te beginnen!"

Royal Kids Home neemt de buitenschoolse opvang in de Ark over van de organisatie Kinderdam. "Wij passen goed bij de christelijke grondslag van De Ark en veel ouders", zegt Mirjam Rijsdijk. "Royal Kids Home heeft per slot van rekening een christelijke achtergrond, die zich laat vertalen in de manier waarop we met de kinderen omgaan. Dat doen we vanuit voor veel ouders herkenbare normen en waarden, waarbij we zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin de kinderen kunnen genieten, spelen en leren. De liefdevolle verzorging en omgang van de kinderen staat bij onze groepen centraal. Daarbij is veel oog voor geborgenheid, rust en regelmaat. Bij de peutergroep is er veel ruimte om te spelen en te leren. Onze buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang."

Royal Kids Home kan bogen op een uitstekende naam in de regio. "De organisatie is opgericht door Wilko Van", vertelt Mirjam Rijsdijk. "Na verloop van tijd kwam Martijn de Graaff de directie versterken. Royal Kids Home zocht en zoekt naar samenwerking met scholen en stichtingen om zo te komen tot een situatie waarin onderwijs en kinderopvang zich zoveel mogelijk onder één dak bevinden. Dat heeft geleid tot elf vestigingen tot nu toe in Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Lekkerkerk, Almkerk en Gouderak."

Royal Kids Bergambacht komt daar nu per 1 augustus bij. "Ik houd me als teamleidster Krimpenerwaard momenteel bezig met het vormgeven van dit initiatief. Je merkt dat de behoefte groot is aan onze manier van kinderopvang. We hebben al flink veel inschrijvingen binnen. Daardoor kunnen we al twee ochtenden per week starten met een peutergroep. De verwachting is dat het daar niet bij zal blijven. Veel ouders in Bergambacht en omgeving vinden christelijk geïnspireerde kinderopvang waardevol, zo merken wij. En onze medewerkers denken er exact zo over. Fijn is ook dat onze peuteropvang een doorgaande leerlijn biedt naar de kleutergroepen van de school."

Belangstelling voor Royal Kids Bergambacht? Voor informatie en aanmelding kan men terecht op e-mailadres bergambacht@royalkidshome.nl of telefonisch bij Mirjam Rijsdijk: 06-48667514.

Jan Timmer