Succesvolle proef met WhatsApp

krimpenerwaard • Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen voortaan ook met de gemeente communiceren via WhatsApp. Een proef met de berichtendienst is een succes gebleken.

De gemeente heeft sinds november vorig jaar een speciaal 06-nummer (06-83893600) in het leven geroepen waar mensen hun appberichten naartoe kunnen sturen.

Via deze weg kwamen in acht maanden tijd meer dan 1.300 berichten binnen. Dit komt neer op gemiddeld vijf WhatsApp-berichten per dag.

Burgerzaken
De vragen die via WhatsApp bij het Klant Contact Centrum (KCC) binnenkomen gaan over uiteenlopende onderwerpen. Meest voorkomend zijn de vragen over burgerzaken, afval, verhuizingen en meldingen. 'De toon van de vragen is persoonlijk en - op enkele uitzonderingen na - positief', stelt de gemeente:

'Inwoners ervaren het als iets positiefs dat de gemeente laagdrempelig bereikbaar is. Ze geven het contact via WhatsApp gemiddeld een 8,3.'

Privacygevoelig
Dit blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat de gemeente in februari liet uitvoeren. De gemeente beantwoordt alleen individuele WhatsApp-gesprekken en houdt er rekening mee dat het geen geschikt kanaal is voor het versturen van privacygevoelige informatie, zoals persoonsgegevens of een Burgerservicenummer.
Als voor het beantwoorden van een vraag dit soort informatie nodig is, wordt er gevraagd om telefonisch contact op te nemen met het KCC.