Petitie voor behoud zondagsrust

krimpenerwaard • SGP Krimpenerwaard is op internet een petitie gestart om te voorkomen dat winkeliers in de gemeente Krimpenerwaard hun deuren mogen openen op zondag.

Aanleiding was de brief van de eigenaren van negen supermarkten waarin ze de nieuwe coalitie oproepen om terug te komen op hun voornemen een zondagsopening toe te staan. "Van alle kanten krijgen we signalen dat de plannen van de nieuwe coalitie hoogst ongewenst zijn", verklaart SGP-fractievoorzitter Jan Willem van der Ham. "Dit past niet bij het rustige karakter van de Krimpenerwaard."
Hij wijst erop dat bijna alle supermarktondernemers in Krimpenerwaard aangeven niet op zondag open te willen. "Ze willen ook weleens een dag rust. En ze gunnen hun personeel dat ook. Daarbij zijn ze bang dat als er één schaap over de dam is, zij gedwongen zijn om te volgen." De SGP roept inwoners op om de ondernemers 'die zes lange dagen per week voor ons klaar staan' te steunen en zich tegen het plan uit te spreken. Meer info: www.sgp-krimpenerwaard.nl