'Statiegeldalliantie'

krimpenerwaard • Gemeente Belang Krimpenerwaard dient tijdens de raadsvergadering van vanavond (dinsdag) een motie in met als strekking dat Gemeente Krimpenerwaard zich aan moet sluiten bij de 'statiegeldalliantie'.

"In de Statiegeldalliantie hebben organisaties uit Nederland en België de handen ineen geslagen voor uitbreiding van statiegeld op grote en kleine plastic drankflessen en drankblikjes", legt fractievoorzitter Willem Schoof uit. "Aanleiding is het zwerfafval als hardnekkig probleem en als bedreiging voor het milieu, dieren en mensen, zowel lokaal, landelijk als wereldwijd."
Vervolgens: "Statiegeld levert een effectieve en grote bijdrage aan de bestrijding van de 'plastic soep' en zwerfafval. Via de Statiegeldalliantie vragen consumenten- en milieuorganisaties, vakbonden, bedrijven en burgerinitiatieven die zich reeds hebben aangesloten hun regering om statiegeld op alle PET-flessen en blikjes in te voeren. Bijna 300 gemeenten hebben zich inmiddels bij dit initiatief aangesloten of de intentie uitgesproken dat te gaan doen. Wat Gemeentebelang betreft sluit de gemeente Krimpenerwaard zich er ook bij aan."


Spelletje

regio • Wie zin heeft in een spelletje en gezelligheid, is iedere maandag welkom in de Amerhof in Ammerstol of iedere woensdag in het Ingsehof in Bergambacht. Aanvang 14.00 uur. Iedere woensdag kunnen er spelletjes worden gespeeld in de Tulp in Bergambacht, eveneens vanaf 14.00 uur. De activiteit is bestemd voor alle leeftijden, gratis entree.