'Tentdagen Lopik' viert jubileum

lopik • Van dinsdag 24 t/m donderdag 26 juli staat de tent voor de 25ste keer opgesteld in de speeltuin aan de Cornelis van Haarlemlaan in Lopik. Een grote groep vrijwilligers organiseert daar weer de 'Tentdagen' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Er kan worden geknutseld, gezongen en gespeeld rond het thema 'Zoek het uit'.

De vrijwilligers komen vooral uit de verschillende kerken van Lopik en Jaarsveld. "Zij doen weer hun best om de kinderen te vermaken, verrassen en boeien", vertelt Jessica Hoogendoorn namens het Tentteam. "Uit ervaring weet men inmiddels dat de kinderen die erop afkomen en hun ouders lang niet allemaal kerkelijk zijn, maar ook gewoon voor de gezelligheid of uit nieuwsgierigheid komen. Dat is ook de opzet: de Tentdagen zijn open voor iedereen."

Bijbelverhalen vormen de rode draad door de Tentdagen heen en worden met veel enthousiasme verteld. "Deze oude verhalen hebben ook in 2018 nog opvallend veel zeggingskracht. Dit jaar is het thema 'Zoek het uit'. Soms sta je zomaar opeens voor een nieuwe uitdaging. Je zit vol vragen en dan zoek je het uit. Je gaat op zoek naar belangrijke informatie. Dit jaar gaan wij met de kinderen op zoek naar informatie over Jezus. Wie is Hij? Wat doet Hij? Waar woont Hij? Waarom is Jezus zo belangrijk?" Vooraf aanmelden voor de Tentdagen is niet nodig en deelname is gratis. Kinderen kunnen drie hele dagen komen of alleen een ochtend.

Kinderen kunnen ook alvast de Letter-speurtocht in het dorp doen. Twaalf letters zijn geplaatst in de winkels van Lopikse winkeliers. Wie de letters heeft, kan er een zin van maken en deze doormailen naar: info@tentdagenlopik.nl (ovv 'letter-speurtocht').

Voor meer informatie en het programma: www.tentdagenlopik.nl of via Facebook: (TentdagenLopik).