Liesette Braams vierde in race Italië

krimpen a/d lek • Met een fraaie vierde plaats in de GT4 European Series op het circuit van Misano (Italië) boekte de Krimpense coureur Liesette Braams haar beste resultaat van dit seizoen.

Dat was extra knap, want voor het eerst reed ze de McLaren 570S in haar eentje. Haar compagnon Sven van Laere, die haar normaal gesproken aflost na een aantal ronden, kon wegens verplichtingen niet meedoen aan de derde sessie van hetkampioenschap.

"Het was een goed moment om te zien waar ik nu sta. Ik was na afloop wel moe, maar ik ben voor m'n gevoel echt op de weg terug", aldus Liesette Braams, die herstelt van kanker.

Beste resultaat

De eerste race leverde Braams direct haar beste resultaat van het seizoen op. Ze eindigde als vierde in de amateurklasse en haalde een 18e plaats in de totale rangschikking in een veld van 44 deelnemende auto's.

In de tweede manche moest Braams het tegen voornamelijk professionele rijders opnemen, waardoor ze uiteindelijk als nummer 29 in het algemeen klassement eindigde. In haar eigen klasse werd Braams als zevende afgevlagd.

Ze verbeterde wel haar persoonlijk snelste ronde. "Profs geven direct vol gas, terwijl de amateurs er altijd nog even in moeten komen. Ze hebben daar ongeveer drie ronden nodig en die heb ik dan al gehad. Ik zit dan al lekker in mijn ritme."


Van 20 tot en met 22 juli komt Liesette Braams weer in actie in de GT4 European Series. Het kampioenschap wordt dan voor de tweede keer dit seizoen verreden op het circuit van Francorchamps in België.