Duizenden reizigers gestrand op Cabauw Airport

cabauw • 'Werelds Cabauw' trok zaterdag ruim 3.000 reizigers naar het dorp. Zij konden zeventien landen bezoeken vanaf Cabauw Airport.

Bezoekers waren al onder de indruk van de entree van het festival, met een Big Ben als incheckbalie en Taj Mahal als geldwisselkantoor. Na het ontvangen van een paspoort, het checken van de bagage door de 'BAR-rechausee' en het doorlopen van een bodyscan op bolletjesslikkers kwamen de vele reizigers aan in de vertrekhal. Daar gaven de bordjes met de verschillende gates de routes naar de landen op het evenemententerrein aan.

De vele landen waren gerealiseerd door vriendengroepen, buurtschappen, zangkoren en verenigingen. "Vanaf de aftrap van dit evenement in februari zijn de ruim 300 vrijwilligers bezig geweest met het creatief invullen van hun land", vertelt Coraline Mulder namens de organisatie, Kubus Cabauw. "Zo konden bezoekers in Schotland deelnemen aan de Highland Games, zich wanen in het Wilde Westen met optredens van cowboys en indianen, kinderen konden zich vermaken op het Pirateneiland, waar zo nu en dan het Weteringkoor optrad, er was een souvenirshop 'Cabauw to go', het Land van Ooit, Temptation Weiland, Japan…", somt ze op.

Er werd een jury ingevlogen van drie stewardessen, die elk land met een kritisch oog bezochten. Zij gaven hun oordeel op het gebied van creativiteit, belevenis, originaliteit en teamspirit. Na een lang juryberaad kwam uiteindelijk India uit de bus als winnaar.

Coraline: "In dit land werd je op een bewegend vliegend tapijt meegenomen op reis. Tijdens de feestavond in de vertrekhal ontving deze vriendengroep de 'Werelds Cabauw tripadvisor-bokaal' uit handen van de jury.

Afsluitend: "We zijn super trots dat een dorpje als Cabauw zo'n groot evenement kan realiseren. Jong en oud, groot en klein, uit Cabauw en daarbuiten: iedereen verliet Cabauw Airport met een grote glimlach. Ruim 120 reizigers hadden zelfs de kans om per helikopter een echte vlucht te maken. In ongeveer even minuten vlogen zij vanaf een weiland naast het evenement over het festival en ver daarbuiten. Dat maakte de beleving helemaal compleet."