Vragen over Rabo Pinbox

bergambacht • CDA Krimpenerwaard is niet blij met de plaatsing van een Rabobank-servicegebouw (PinBox) op het Marktplein/Pleinstraat in Bergambacht.

"Natuurlijk is het mooi dat er een pinautomaat in een openbare ruimte beschikbaar blijft, maar om nu tien jaar lang -periode van de vergunning- tegen zo'n grote unit aan te kijken is niet de bedoeling van een door een landschapsarchitect ontworpen plein", stelt fractievoorzitter Jan Dekker.

Vervolgens: "Er werd nog even gedacht dat de plaatsing van de PinBox tijdelijk zou zijn, maar bij navraag bleek dat het niet de bedoeling is dat de pinautomaat teruggeplaatst wordt in de op dit moment gerealiseerde nieuwbouw van de Rabobank."

Het CDA heeft over dit onderwerp vragen gesteld aan het college van B&W, waarbij het wil weten waarom het gemeentebestuur toestemming heeft verleend aan de plaatsing en hoe lang het gebouw blijft staan.

Dekker tot besluit: "Verder horen we graag of de omwonenden voldoende betrokken zijn geweest en zijn geïnformeerd bij de vergunningsaanvraag voor dit gebouw op wat nu al in de volksmond het Raboplein wordt genoemd. Immers, de afmetingen zijn veel groter dan men mag verwachten bij het plaatsen van een geldautomaat en de plaatsing heeft een definitief karakter."

Het CDA hoopt dat het college door bijvoorbeeld beplanting om de unit heen mogelijkheden ziet om de 'dominantie van het bouwwerk' te verminderen.

GemeenteBelang
Ook Gemeente Belang Krimpenerwaard werd door omwonenden op de PinBox geattendeerd.

"De geuite klachten richtten zich vooral op de hoeveelheid licht die de unit produceert, met overlast voor omwonenden tot gevolg, en de 'lelijke' blauwe wanden", aldus Pascal van der Hek, die vervolgens het gesprek aanging met de Rabobank.

Volgens het gemeenteraadslid leidde dit tot de belofte dat er 'aanpassingen gedaan worden om de lichtsterkte in de avonduren te verminderen, zonder de veiligheid tijdens het pinnen in gevaar te brengen'.

Van der Hek: "Daarnaast hebben we de toezegging gekregen dat de kleurstelling van de PinBox nogmaals bekeken wordt."

Reactie
In een reactie laat de Rabobank verder weten dat het blij is dat het voor Bergambacht een pinautomaat heeft weten te behouden: 'Er worden geen apparaten meer geplaatst in ons servicepunt Bergambacht, dus wat ons betreft blijft de PinBox voor onbepaalde tijd op de Pleinstraat gevestigd. Hiervoor zijn wij wel afhankelijk van de gemeente. De PinBox biedt drie faciliteiten in één: geldautomaat, stortautomaat en sealbagautomaat'.