Speeltoestel op zonne-energie

lopik • Wethouder Gerrit Spelt en leerlingen van basisschool De Nieuwe Wiel uit Lopik nemen donderdag 5 juli in zwembad Lobeke een speeltoestel in gebruik dat werkt op zonne-energie.

Het toestel is een uitvloeisel van de wedstrijd 'het Beste idee van Lopik'. De leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Lopik kregen hierbij les over de mogelijkheden van zonne-energie. Daaraan gekoppeld was een oproep van wethouder Gerrit Spelt om uitvoerbare ideeën met betrekking tot zonne-energie in te dienen. De basisscholen De Nieuwe Wiel en de Jan Bunnik uit Lopik-dorp gaven hieraan gehoor en presenteerden vijf ideeën.

Een jury - bestaande uit Dick Nederend en Paul Planken namens Stichting Duurzaam Lopikerwaard en Jos Mulder die de lessen over zonne-energie verzorgde – bepaalde vervolgens dat het speeltoestel op zonne-energie van basisschool De Nieuwe Wiel 'Het beste Idee van Lopik' was. Naast het winnen van een trofee, de eer en publiciteit, is het winnende idee ook daadwerkelijk uitgevoerd.