In gesprek over duurzaamheid

lbenschop • Stichting Duurzaam Lopikerwaard organiseert op donderdag 28 juni in Dorpshuis XXL te Benschop een kennismakingsbijeenkomst.

Doel is om met belangstellenden in gesprek te gaan over duurzaamheidsdoelen en hoe deze kunnen worden gehaald. Bijvoorbeeld: hoeveel energie kunnen we opwekken, hoeveel kunnen we besparen en onder welke voorwaarden? Tijdens deze informatieavond zijn ook de gemeente Lopik en Natuur en Milieufederatie Utrecht vertegenwoordigd. Aanvang 20.00 uur. Na de pauze gaan de aanwezigen in groepen met elkaar in gesprek over de thema's 'bewust wording en besparen', 'windenergie' en 'zonne-energie'.


Nelie Stout exposeert

bergambacht • Nelie Stout exposeert haar quiltwerk in juli en augustus in de bibliotheek te Bergambacht. Ongeveer 20 jaar geleden kwam ze in aanraking met het quilten. Na twee cursussen gevolgd te hebben ging ze zelf aan de slag. "Ik beleef veel plezier aan het maken van een quilt en borduurt en haak daarnaast graag."


Spreekuur

schoonhoven • Janneke Blokland houdt woensdag 20 juni (14.00-15.00 uur) weer spreekuur in het kantoor van de SWOS, aan de Oranjeplaats 45b in Schoonhoven. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over de mogelijkheden binnen de stichting Terminale zorg Thuis en hospices Midden-Holland. Deze organisatie biedt vrijwillige ondersteuning aan mensen die terminaal ziek zijn en hun mantelzorgers. De ondersteuning kan worden geboden in de thuissituatie, in woonzorgcentra en binnen het hospice van Gouda en Waddinxveen. Ook kan men binnenlopen met vragen over vrijwilligerswerk.


Alzheimer Café

lopik • Het laatste Alzheimer Café in Lopik van dit seizoen vindt plaats op donderdag 28 juni. Plaats van handeling is dorpshuis De Schouw, aanvang 19.30 uur. Gratis entree. Tijdens deze slotavond zijn The Sunshine Soldiers te gast. Het Alzheimer Café gaat in september weer open.