20.000ste bezoeker

lopik • Openluchtzwembad Lobeke in Lopik verwelkomde woensdagmiddag Mao Brunings als 20.000ste bezoekster van dit seizoen. Samen met zijn tweelingzusje Sina was hij naar het zwembad gekomen voor de Walt Disney zwemvierdaagse. Mao is 7 jaar en zit op basisschool De Nieuwe Wiel in Lopik. De badmeesters Ben en Mark overhandigden hem zijn prijs; een voetbal.


Frisbeeteam tweede

schoonhoven • Het frisbeeteam van het Schoonhovens College is op de tweede plaats geëindigd bij de Olympic Moves op sportcentrum Papendal. Hier deden de sterkste scholierenteams van Nederland aan mee. De Schoonhovenaren hadden flink geoefend om goed voor de dag te komen. De poulefase werd glansrijk door het Schoonhovens College gewonnen door drie overtuigende winstpartijen. Uiteindelijk moesten de Schoonhovense scholieren in de finale hun meerdere erkennen in het Da Vinci College uit Leiden.


Petanque kampioenen

schoonhoven • De neefjes Sietse Stok (10) en Tygo Schimmel (9) uit Schoonhoven zijn zondag eerste geworden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Petanque voor tripletten. Stan Hoebe uit Gouda (11) maakte het drietal compleet. Bij de aspiranten was de finale ook spannend. Zilver was er voor een trio waar Kasper Stok (Schoonhoven) deel van uitmaakte.