Warm welkom voor nieuwe bewoners

schoonhoven • Met de overhandiging van het eerste welkomstpakket aan wethouder Jan Vente zijn de Schoonhovense ondernemers van start gegaan met het verwelkomen van nieuwe bewoners van de Zilverstad.

Samen met twee Schoonhovense makelaars bieden ze huizenkopers bij de sleuteloverdracht een welkomstdoosje aan met aanbiedingen en toeristische informatie. De campagne sluit aan op de opleving van de woningmarkt en de nieuwbouwprojecten in Schoonhoven. "Voor de economie, de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in het van belang om consumenten te wijzen op lokaal kopen." De actie is een initiatief van Zilverstad Marketing en wordt ondersteund door de Ondernemerskring Schoonhoven en de Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven. Zo'n dertig aangesloten winkels, horecabedrijven, edelsmeden en dienstverleners doen mee met advies op maat, kortingen en andere aanbiedingen.

"Met de campagne heten we de kopers van huizen niet alleen op een leuke manier welkom, maar willen we ze ook bewust maken van het belang van lokaal kopen", zegt citymanager Michiel van der Schaaf. "We spelen daarbij in op de beweging in de woningmarkt en de ongeveer duizend huizen die tot 2030 in Schoonhoven worden gebouwd. Al die nieuwe bewoners willen we graag betrekken bij de stad, omdat dat bijdraagt aan een economisch vitale en leefbare gemeenschap met een goed voorzieningenniveau. Ondernemers maar ook werkgevers, verenigingen, evenementen, culturele instellingen en het onderwijs hebben daar belang bij."

Onderdeel van de campagne is ook het evenement 'Schoonhoven voor Dummies' waarbij bewoners kunnen kennismaken met de Zilverstad. Meer informatie daarover is te vinden op www.schoonhovenvoordummies.nl.