Wereld Vluchtelingendag

regio • Krimpenerwaard Intercultureel, Stichting SWOS en VluchtelingenWerk Krimpenerwaard organiseren op woensdag 20 juni de Wereld Vluchtelingendag. Dit gebeurt van 9.30 tot 11.30 uur bij de SWOS, Oranjeplaats 45 in Schoonhoven.

Wereld Vluchtelingendag wordt sinds 2001 in meer dan honderd landen gevierd. De noodzaak om bescherming te bieden aan vluchtelingen is ook in de Krimpenerwaard actueel. Deze ochtend staat ontmoeting en het streven naar steeds betere integratie en oplossingen voor vluchtelingen centraal.

Burgemeester Cazemier verricht de officiële opening, waarna er een gevarieerd programma is samengesteld. Aanmelden kan via h.dejong@krimpenerwaardintercultureel.nl of n.zaidi@swoschoonhoven.nl


Open tuinen

lopik • Zeven tuinen in de Lopikerwaard zijn in het weekend van 23 en 24 juni opengesteld.

De privétuinen hebben elk hun eigen stijl, beplanting en uitstraling. In de tuin aan het Dorp van Benschop worden bezoekers getrakteerd op een blauwpaarse terrastuin en een fraai uitzicht over de strakke vijver en het polderlandschap.
Een en ander wordt georganiseerd door Tuinclub Lopikerwaard, die haar 25-jarig bestaan viert met driemaal een Open Tuinen-weekend en extra activiteiten. Alle informatie: www.tuinclublopikerwaard.nl