Laatste woning 'Bos & Water' opgeleverd

haastrecht • Met de oplevering van de laatste woning –afgelopen vrijdag- is nieuwbouwwijk Bos & Water in Haastrecht voltooid.

Ontwikkelcombinatie Bergvliet Haastrecht en bouwer Van Wijnen Stolwijk vierden dit bijzondere moment met de kopers. De laatste sleutel werd symbolisch overhandigd aan dhr. en mevr. Flach, de trotse eigenaren van de vrijstaande woning, type Cascade.
Peter Flach: "We woonden in Reeuwijk en wilden, omdat hier familie woont, naar Haastrecht verhuizen. Toen we nieuwbouwplan Bos & Water zagen, waren we op slag verkocht. Deze kindvriendelijke wijk ligt erg gunstig ten opzichte van het bos en de polder. Ook de mooie jaren dertig-architectuur vinden we aantrekkelijk. We kijken uit naar een mooie toekomst."

De gemeente Krimpenerwaard en Ontwikkelcombinatie Bergvliet Haastrecht tekenden in 2014 een herziene samenwerkingsovereenkomst om het gebied aan de bosrand tot een mooie, nieuwe wijk te maken. In april 2016 ging de paal van fase 1 de grond in. Daarna volgden nog twee fasen. En afgelopen vrijdag was het zover. De laatste woning is gebouwd en werd aan de kopers opgeleverd.

Peter Immers, locatiemanager bij BPD, vertelt: "Voor Ontwikkelcombinatie Bergvliet Haastrecht en Van Wijnen Stolwijk was Bos & Water een mooie kans om onze kwaliteiten als gebiedsontwikkelaar in te zetten voor de ontwikkeling en realisatie van een complete woonwijk met een mooi buitenleven. Want naast de bouw van woningen waren we ook verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte en de ondergrondse infrastructuur. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat en hopen van harte dat iedereen hier met veel plezier zal wonen."

Bos & Water telt 67 nieuwbouwwoningen. De wijk kenmerkt zich door architectonische elementen, waardoor er veel variatie in het uiterlijk van de huizen is. Bos & Water bestaat uit een mix van eengezinswoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. De woningen zijn in drie fases gerealiseerd, waarbij de bouw van fase 1 in april 2016 startte.