• Vreugde en teleurstelling in één beeld gevangen.
• Vreugde en teleurstelling in één beeld gevangen. Foto: Rick den Besten

Bergambacht blijft vierdeklasser

Lekkerkerk handhaaft zich

lekkerkerk • Met veel knallend en kleurrijk vuurwerk kregen beide ploegen van hun supporters een prachtig onthaal op het Lekkerkerkse sportpark. Bergambacht was voetbaltechnisch de bovenliggende partij, maar de tomeloze inzet van de thuisclub vergoedde veel.

Lekkerkerk startte met drie spitsen, die via de lange bal aan het werk gezet werden. Een zo'n uitbraak leverde een vrije trap op. Via de rug van Stan Burggraaf belandde de inzet van Brian Martens langs de grabbelende handen van doelman Roy Pons tegen de touwen.

Die vroege voorsprong kwam Lekkerkerk, dat drie spelbepalende spelers miste (Kevin van Gent en Bas Sterrenburg -beiden geschorst- en Kevin Liefhebber, vakantie), goed uit. De Lekkerkerkse defensie stond als een huis. De anders zo trefzekere spitsen Etienne van den Heuvel en Pieter Meijer kwamen er niet doorheen. In de tweede helft zorgde een rake kopbal van Luuk Botter voor de verdiende gelijkmaker. De Bergambachtenaren verzuimden toen door te drukken. Lekkerkerk geloofde weer in zijn kansen en dacht de buit binnen te hebben na een rake kopbal van Stefan Verwaard, die na vijf seizoenen in het derde noodgedwongen weer eens voor de hoofdmacht uitkwam. De neutrale grensrechter constateerde echter buitenspel. Kort daarna trapte Martens een inzet van Bergambachtenaar Van den Heuvel van de doellijn. Hoewel Lekkerkerk wankelde, knokte het zich naar een verlenging. Deze extra twee kwartier bracht alles, waarvoor een supporter naar het voetbalveld komt: spanning, gemiste kansen, prachtige duels, vreugde en verdriet. De Bergambachtse defensie werkte in de tweede verlenging een hoge bal slecht weg. Martijn de Jong stond op de goede plek en kopte de bal in het lege doel. Bergambacht gaf in de slotfase nog een keer alles. Zelfs doelman Pons ging mee naar voren. De bal viel na een afgeslagen aanval voor de voeten van Stan Burggraaf, die de bal in het verlaten doel schoot. De uitstekend leidende arbiter Moussaoui floot meteen af. Meer foto's en een videoverslag via
www.hetkontakt.nl