Motorrijder opzettelijk aangereden

schoonhoven • Een motorrijder is zondagmiddag opzettelijk aangereden nabij een rotonde in Schoonhoven. De bestuurder van de auto ging er na het ongeval vandoor.

Het incident gebeurde net voor drie uur 's middags op de C.G. Roosweg (N210). De motorrijder stond achter een auto te wachten voor de rotonde toen de bestuurder zijn auto in zijn achteruit zette en de motor aanreed. Hierdoor kwam de motorrijder ten val. De automobilist reed vervolgens snel weg. De motorrijder moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie leidde het verkeer over de rijstrook langs het ongeval. Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren konden een beschrijving van de auto doorgeven aan de politie. Het is niet bekend of het voertuig later nog is aangetroffen.


Zeven keer teveel

lekkerkerk • De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Lekkerkerk een bestuurder aangehouden die te veel had gedronken. Hij blies zeven keer de toegestane hoeveelheid.

Rond 02.30 uur kregen agenten een melding dat een bestuurder van een personenauto vermoedelijk dronken achter het stuur was gestapt in Krimpen aan de Lek. In Lekkerkerk werd hij naar de kant gehaald. Tijdens een gesprek en het afnemen van een ademtest zagen agenten dat de man moeite had om op zijn benen te staan. Uit de ademtest bleek dat hij teveel had gedronken waarop de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau in Bergambacht. Daar voerde de politie een ademanalyse uit. Bij die analyse blies de man 1520 ug/l, bijna zeven keer zoveel als maximaal toegestaan is. De verdachte reed tevens met een ongeldig rijbewijs, de verzekering was verlopen en ook de apk van de personenauto was niet meer geldig.


Jubileumtoernooi

schoonhoven • De jeu de boules-afdeling van sportvereniging Argento hield vanwege het 25-jarig bestaan een geslaagd jubileumtoernooi. De animo was groot; zelfs deelnemers uit België, Frankrijk en Portugal deden mee. Dat er veel koppels gelijkwaardig aan elkaar waren, bleek nadat de vijf rondes gespeeld waren. Slechts één koppel, de Belgische spelers Davy de Rauw en Jens van den Berghe, wisten alle vijf partijen te winnen. Dat is bij jeu de boules vrij uitzonderlijk. Het eerstvolgende toernooi is op 24 juni: dan wordt het clubkampioenschap doublettes gespeeld. Elke donderdagavond is iedereen welkom om een paar partijen te spelen. Niet-leden betalen 1 euro.


Clubfund actie

regio • De zes deelnemende verenigingen hebben afgelopen weekend alle gespaarde FANartikelen in ontvangst genomen. Tien weken lang konden leden van sv Lopik, vv Cabauw, SSS Lopik, Univé-LVV, Polsstokvereniging Jaarsveld en BV De Zender sparen voor fanartikelen van de club of van zichzelf. Er is fanatiek gespaard. Zo heeft sv Lopik maar liefst 1.355 items besteld en kon aan SSS Lopik een bedrag worden geschonken van 556 euro. Vrijdagavond werden per vereniging de drie leden met de meest bestelde items beloond met een prijs. Deze prijzen zijn samen met de cheques voor de verenigingen uitgereikt. Tijdens de jaarmarkt, afgelopen zaterdag, werden alle bestelde fanartikelen opgehaald.