Tevredenheid over Bedrijvendagen

regio • De Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen, die in april werden gehouden, hebben een positief effect gehad op de regionale economie.

De voorlopig gemeten maatschappelijke meerwaarde is 417.500 euro. Dit is de waarde die gemeenten, bedrijven en organisaties geven aan het gezamenlijk organiseren van de dagen en de kosten die zij daarmee fictief besparen.

Totaal

De 294 deelnemende bedrijven en organisaties uit acht gemeenten in het Groene Hart ontvingen tussen 9 en 14 april honderden mensen die op zoek zijn naar betaald werk, een stageplaats of een werkervaringsplek. In totaal werden er 1.324 bedrijfsbezoeken aangemeld.

Op basis van een eerste enquête blijkt dat 25 mensen in de regio een betaalde baan vonden, zeventien een leerwerkplek of werkervaringsplaats, zes een stageplaats en elf mensen vonden vrijwilligerswerk.

Sinds de open dagen zijn er nog tal van vervolggesprekken en trajecten met potentiële kandidaten gaande.

In de Krimpenerwaard namen 66 bedrijven deel aan de Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen.

Er werden 140 bezoeken afgelegd. Twee vacatures zijn direct ingevuld, één persoon heeft een stageplaats gevonden, er zijn drie leerwerkplekken vervuld en drie mensen vonden vrijwilligerswerk. Met zestien kandidaten zijn bedrijven nog in gesprek.

Verbeteren

Jan Vente, wethouder Economische en Sociale Zaken, is blij dat er zo veel bedrijven, organisaties, werkzoekenden en studenten mee deden aan de Kom-Binnen-Bij-Bedrijvendagen.

"Volgend jaar hopen we de afstemming tussen werkgevers, het onderwijs en de gemeente bij dit project verder te verbeteren. Het doel is namelijk zoveel mogelijk ingevulde vacatures en stageplekken."

Platform

'Kom Binnen Bij Bedrijven' is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! Via dit platform werken bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar samen aan economische initiatieven in het Groene Hart.

q www.groenehartwerkt.nl