Inloop over werk

krimpen a/d lek • Staatsbosbeheer houdt woensdag 27 juni een inloopavond over de werkzaamheden die in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland vanaf dit najaar plaatsvinden in de recreatiegebieden Krimpenerhout en Loetbos.

De gebieden worden aantrekkelijker gemaakt voor recreanten. Daarnaast vinden er kapwerkzaamheden plaats vanwege de essentaksterfte. Geïnteresseerden zijn tussen 18.00 en 21.00 uur welkom in brasserie Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. Tijdens de inloopavond zijn er informatiepunten ingericht over de verschillende werkzaamheden in de recreatiegebieden. Deskundigen van Staatsbosbeheer en de aannemer Verboon Maasland beantwoorden vragen.

Na de zomer start Staatsbosbeheer in beide gebieden met het aanleggen van nieuwe speel- en zitelementen, nieuwe wandelroutes en krijgen ook de entrees een opknapbeurt. Bij de surfplas in de Krimpenerhout komen er nieuwe speeleilanden, een breder strand en natuurvriendelijke oevers. Het afdekken van de bodem van de plas moet bijdragen aan een betere waterkwaliteit. De werkzaamheden vormen onderdeel van de beoogde kwaliteitsimpuls Groenalliantie.