• De feesten trekken steeds meer bezoekers.
• De feesten trekken steeds meer bezoekers. Foto: aangeleverd

Jeugdsoos LOCAL steeds populairder

bergambacht • Jeugdsoos LOCAL in Bergambacht is drie maanden open en trekt steeds meer bezoekers. "Zelfs uit Lopik komen ze op de fiets naar onze feesten."

Zaterdag stond er weer een feestje op de agenda: 'Ik Hou Van Hollands'. Patrick Aarnoudse nam begin dit jaar met zes vrienden uit het dorp het initiatief om de soos nieuw leven in te blazen. "In Cosma Shiva werd de laatste jaren niet veel meer georganiseerd, het was een beetje doodgebloed. Sluiting dreigde. Dat wilden we niet laten gebeuren."

De jongens knapten de boel op en zetten - onder de slogan Connecting the Locals - een leuk programma in elkaar. De feesten trekken steeds meer bezoekers. Ook uit omliggende plaatsen. Aarnoudse snapt dat wel. "Voor de jeugd in de Krimpenerwaard is er niet zo heel veel te doen. Vandaar dat ze hier komen. Vooral onze themafeesten zijn erg in trek, vanuit de wijde omgeving. Hartstikke leuk natuurlijk."


Nex Gen feesten

Voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar zijn er de alcoholvrije Next Gen feesten. De 16-plussers komen vooral af op de themafeesten en de oudere jeugd (21+) vindt het met name leuk om met elkaar te borrelen op de vrijdagavond in onze soos.

Over het aantal vrijwilligers hoeft LOCAL niet te klagen. Aarnoudse: "Naast zeven bestuursleden hebben we nog tien mensen in allerlei commissies zitten. Daarnaast nog een hoop vrijwilligers, die af en toe een bardienst willen draaien. Al met al een leuke club mensen die van LOCAL een succes willen maken." Meer informatie: info@localbergambacht.nl. Meer info: www.localbergambacht.nl