TC Krimpen hoopt op wildcard

krimpen a/d ijssel • Het heren tennisteam van TC Krimpen hoopt met een wildcard alsnog deel te kunnen nemen aan de play-offs om de nationale titel.

De KNLTB neemt komende week een besluit over de toewijzing aan teams uit de topklasse. De bond beschikt over twee wildcards. Indien TCK wordt beloond voor zijn recente prestaties, treedt het tennisteam op zaterdag 16 juni in het strijdperk voor een spannend toetje. De Krimpense heren maken grote kans op deelname aan de nacompetitie, want ze werden vorig seizoen op spectaculaire wijze kampioen van Nederland.


Ze eindigden in de afgelopen voorjaarscompetitie op zaterdag echter op de tweede plaats achter favoriet Oud-Wassenaar. Ondanks de 4-2 overwinning op de laatste speeldag tegen Nootdorp houden de mannen van TCK gemengde gevoelens over aan het verloop van de duels. Het wegvallen van kopman Bart van den Berg (polsblessure) was een flinke tegenvaller. Van den Berg is nu weer hersteld. Voor het zaterdagteam was de tweede plaats het hoogst haalbare, aangezien het winnende team uit Wassenaar voor hen een maatje te groot was.


Handhaven

Het zondag herenteam, dat vorig jaar opnieuw promoveerde, trachtte zich in eerste instantie te handhaven in de poule. Het ging echter zo goed dat TCK op in deze klasse op de tweede plaats eindigde. Op de laatste competitiedag werd Dash '35 overtuigend verslagen. Voor het zondagteam leek er tot de vijfde speeldag zelfs het kampioenschap in te zitten, maar de Krimpenaren rokken door een gelijkspel tegen de kampioen aan het kortste eind. Voor hen rest echter niets anders dan het volgend jaar nog een keer te proberen de titel in de wacht te slepen in een steeds sterker wordende competitie.


TCK draait na enkele magere jaren weer als een tierelier. De tennisvereniging aan de Kerkdreef hoopt binnenkort het 400ste lid te verwelkomen.


Senna van de Bosch onder het mes

lekkerkerk • Lekkerkerk-aanvaller Senna van de Bosch (20) moet alsnog onder het mes. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de voorste kruisband van zijn linkerknie is afgescheurd. Hij wordt binnenkort geopereerd en is daarna zeker negen maanden uit de roulatie. Dat is een hard gelag voor de talentvolle linkerspits, die het afgelopen seizoen slechts drie wedstrijden in actie kwam. "Ik kan het komende seizoen ook wel vergeten. Dat is stevig balen voor iemand die heel graag voetbalt. Ik kan er echter niks aan veranderen. Ik kan mijn teamgenoten slechts vanaf de kant steunen."

Puzzel

Voor Lekkerkerk-trainer Hans den Besten wordt de opstelling voor de finale tegen Bergambacht een flinke puzzel. Kevin van Gent en Bart Sterrenburg zijn vanwege hun rode kaarten geschorst, goaltjesdief Kevin Liefhebber is met vakantie en het meespelen van Stan Burggraaf is twijfelachtig. Ook mogelijke vervanger Niels van Niekerk is vanwege een ingreep aan een spiertje bij zijn oog niet van de partij. Hij kreeg een klap op z'n oog bij een vechtpartij en tobt nog steeds met de gevolgen.


Den Besten is niet zo snel in paniek. "Daar komen we wel uit. Het gaat in deze wedstrijden vooral om de instelling en tot op heden laat Lekkerkerk zien dat het ieder duel wil winnen."