Kwintes krijgt 'sportief' de ruimte

lekkerkerk • Een potje jeu de boules spelen, een balletje trappen: de cliënten van de woon-zorgboerderij van Kwintes in Lekkerkerk krijgen daar straks de mogelijkheid toe.

Namens de zorgaanbieder ondertekenden activiteitenbegeleidster Marjanne Romkema en Johan Koutstaal van SVN een gebruikersovereenkomst voor sportpark Tiendweg-West.

"Een aantal van onze cliënten vindt het prettig om aan sport te doen", zegt Marjanne Romkema. "Dat bleek al tijdens een jeu-de-boules pilot vorig jaar. Mijn ervaring is dat, als je het gestructureerder aanbiedt, de belangstelling verder groeit. Dankzij de gebruikersovereenkomst kunnen we dat vanaf nu doen. We gaan het sowieso verwerken in ons zomerprogramma."

"En wij zijn als Servicepunt Verenigingen Nederlek graag de verbindende factor tussen de verschillende organisaties", voegt Johan Koutstaal er aan toe. "Het is mooi te zien dat dat onderlinge interactie oplevert en dat straks ook mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen profiteren van de faciliteiten die JBV Nederlek en vv Lekkerkerk samen met ons beschikbaar stellen."

"Vanuit vv Lekkerkerk zou het pannaveld bijvoorbeeld mooie mogelijkheden bieden om tegen een balletje te trappen", geeft bestuurslid Chris den Hoed een voorbeeld.

"Onze jeu de boulesvereniging staat eveneens positief tegenover de cliënten van Kwintes", zegt Ton Gernette, bestuurder van KBV Nederlek. "We hebben een goed contact met Kwintes en al eens over de mogelijkheden gesproken. Als we de beschikking krijgen over een boulodrome (een overkapte speelgelegenheid, red.), dan kunnen die samenwerking nog verder intensiveren, bijvoorbeeld door een deel van die ruimte beschikbaar te stellen om Kwintes haar producten te laten verkopen."