Cabauw komt sterk terug

cabauw • Cabauw kwam in Rotterdam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Blijdorp, dat nog kans maakt op de derde periodetitel.

Vlak voor rust was een keihard afstandsschot onhoudbaar voor doelman André Slootjes. Counterend kwam het elftal van Mo Duzgun tot enkele kansen. In de tweede helft gooide Cabauw de schroom van zich af en zocht via de vleugels de aanval op. Nik Jongbloed kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Kort daarna kwam hij oog-in-oog te staan met de Rotterdamse doelman, maar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Ook de thuisclub kreeg goede kansen om in de derde periodestand in het spoor te blijven van de aanstaande kampioen ESTO.

Stolwijk verloor in Bodegraven met 6-0 van de bijna-kampioen ESTO. De Stolwijkers hadden niets in te brengen tegen de thuisclub, waarbij alles lukte. Stolwijk speelt nog twee wedstrijden tegen Hillegersberg en Zoetermeer om des keizers baard. Haastrecht had in Rotterdam geen enkele moeite met NOCKralingen en won met 2-7. In de eerste helft scoorde Kelvin Poot een onvervalste hattrick. Lars Harmsen bracht de marge op vier. In de tweede helft ging Haastrecht rustig door met doelpunten maken. Harmsen, Poot en Rik Nap maakten de zevenklapper vol.

Hoewel hekkensluiter Gouderak weinig had in te brengen tegen subtopper DONK en met 7-2 verloor, was het optreden van drie jeugdspelers opvallend. Ricardo van Tilborg, die debuteerde, nam beide Gouderakse doelpunten voor zijn rekening. Gouderak stond bij rust reeds met 5-0 achter. Trainer Raymon Noordam beschikte aanvankelijk over slechts negen spelers. Door de komst van twee spelers van het tweede was het team compleet.