Lopik verslaat concurrent voor derde periode

lopik • Lopik boekte tegen HSSC'61 een belangrijke 3-2 zege en blijft meedoen op twee fronten: de derde plaats, die recht geeft op de nacompetitie, en de derde periodetitel.

Ardy de With scoorde al na twee minuten spelen, maar de gasten uit Hei- en Boeicop hadden meteen hun antwoord klaar. Toen De With voor de tweede keer raak schoot, draaide HSSC'61 nog voor rust de rollen om met twee gave treffers. In de pauze wees Lopik-trainer Bertus van Schaik nogmaals op het belang van deze wedstrijd. Dat pikte de ploeg goed op. Davy Boon bracht Lopik langszij en invaller Jordy Keja, speler van O19, scoorde zelfs twee keer. "Deze aanvallende wissel pakte goed uit," aldus Van Schaik. "Keja is sterk en snel. In de slotfase gaven we nog onnodig een goal weg. We blijven met nog twee duels te gaan in de race voor de nacompetitie."

Kampioen Benschop won vrij eenvoudig met 4-1 van het Utrechtse Voorwaarts, dat zich nog via de nacompetitie veilig kan spelen. De Benschopse doelpunten kwamen via Jeroen Roodenburg (2), Martijn de With en Jimmy Vendrig.

FC Perkouw verloor met 1-2 van koploper Kethel Spaland, dat in blessuretijd – tot de 92ste minuut stond Perkouw nog met 1-0 voor - de titel in de schoot geworpen kreeg. "De verder overigens prima fluitende arbiter nam binnen twee minuten enkele beslissingen, die ons fataal werden," vertelde een teleurgestelde Perkouw-trainer Harm Spijker na afloop. "Julian van Lith raakte de bal met de punt van de schoen, waarna mijn doelman de bal oppakte. De scheidsrechter gaf een vrije trap op vijf meter van de doellijn vanwege een terugspeelbal. Kolder. Die kans benutte Kethel Spaland. Tot overmaat van ramp werd na de aftrap onnodig balverlies meteen doeltreffend afgestraft. We zakken nu van de tweede naar de vijfde plaats en zijn de leiding in de derde periode kwijtgeraakt. Als het nog meer tegenzit, pakken we geen enkele prijs."

Spirit heeft zijn zinnen gezet op het behalen van de derde periodetitel. Middenmoter Schoonhoven moest het ontgelden in Ouderkerk en verloor met 5-0. Spirit gaat nu op kop met 15 punten uit zes duels en deelt deze positie met FC Perkouw, dat met 1-2 van kampioen Kethel Spaland verloor.

Hoewel Dilettant acht basisspelers miste, hield de derdeklasser uit Krimpen aan de Lek subtopper DVO '32 in Vlaardingen op 2-2.

SPV'81 verloor op ongelukkige wijze met 1-3 van Sportief uit Woerdens Verlaat. Tot tweemaal toe werd een inzet van Sander Koolwijk van de doellijn gehaald. In de tweede helft had Koolwijk wel succes. In blessuretijd kregen de Polsbroekers nog een countergoal om de oren.