Activiteiten Synerkri

krimpen a/d ijssel • De meivakantie is voorbij. Veel kinderen uit Krimpen aan den IJssel hebben actief meegedaan en genoten van het activiteitenprogramma van Synerkri.

Elke vakantie zorgt Synerkri in samenwerking met lokale partijen voor een aantrekkelijk en actief programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo was er in de meivakantie een bijenworkshop in het Streekmuseum, AquaFun in zwembad de Lansingh, chocolade- en taartworkshops en volop sportieve uitdaging bij de Nerf Battle en de Outdoor activiteit.
Synerkri is voor de komende periode druk bezig met de organisatie van het Krimpens Knikkerkampioenschap, de Buitenspeeldag op het Tuyterplein en het KinderMuziekFestival op zaterdag 30 juni. Dit muzikale feestje is net als de Buitenspeeldag toegankelijk voor iedereen. Belangstellenden hoeven dus geen Synerkripas te hebben om deel te nemen. Kijk voor meer informatie op www.synerkripas.nl


Cheque voor Believe

bergambacht • Gospelkoor Believe heeft met succes deelgenomen aan de Rabobank Clubkascampagne. Afgelopen week ontving het koor uit handen van mevrouw Bakker van de Rabobank te Bergambacht een cheque ter waarde van 374 euro. Dit bedrag wordt in de toekomst besteed aan nieuwe geluidsapparatuur. Het zevenjarige gospelkoor uit Bergambacht kan overigens nieuwe leden, vooral mannenstemmen, gebruiken. Voor meer informatie: www.gospelkoorbelieve.nl.


Rondleiding Overtuin

haastrecht • De 'tuinbaas' van de Overtuin Bisdom van Vliet verzorgt op woendag 16 mei (10.00 uur) en donderdag 17 mei (15.00 uur) een rondleiding. Deelname kost 2,50 euro; de opbrengst wordt besteed aan het onderhoud van de overtuin. Groepsrondleidingen kunnen op aanvraag. Verzamelen op het pleintje voor verzorgingshuis Liezeborgh, Liezeweg 31 in Haastrecht. Graag inschrijven via www.overtuinbisdomvanvliet.nl


Nieuw programma Theater Concordia

haastrecht • Het nieuwe programma van Theater Concordia in Haastrecht is bekend. Deze week wordt de nieuwe programmafolder in de wijde regio verspreid. Burgemeester Cazemier nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Voorzitter Jan Hogendoorn: "We trappen het nieuwe theaterseizoen af met de feestelijke Concordia Parade op vrijdag 14 september. De toegang is gratis."

Naar Haastrecht komen dit theaterseizoen onder andere talentvolle cabaretiers zoals Yora Rienstra, Sjaak Bral, Steven Brunswijk en de nieuwe talenten van de Cameretten Finalistentoernee, diverse toneelvoorstellingen (o.a. Debby Petter, 'Ma' naar het boek van Hugo Borst en natuurlijk van De Schijnwerper), muziekvoorstellingen (o.a. Salonorkest MasQué, De Dijk en The Kik) en diverse kinder- en de jeugdactiviteiten, zoals Dikkertje Dap, Alfred J. Kwak, een Fifa-toernooi, tienerdisco, Joris Lutz komt voorlezen en Circus Acrobatico. De programmafolder en uitgebreide informatie over alle voorstellingen is te vinden op www.theaterconcordia.nl. T/m 14 september (de Concordia Parade) geldt een vroegboekkorting van 10%.