• Gijsbert van Egmond, Jessica van Vliet en Lisanne Bezemer.
• Gijsbert van Egmond, Jessica van Vliet en Lisanne Bezemer.

Van Egmond in een nieuw jasje

bergambacht • Op de vraag wat er zo bijzonder is aan een nieuwe huisstijl is eigenaar en naamgever van Van Egmond Makelaardij Gijsbert van Egmond erg nuchter: "Voor de buitenwereld is dit natuurlijk geen wereldschokkend nieuws, maar voor ons kantoor markeert het een nieuwe fase in ons bestaan."

Nu de economie alweer enkele jaren flink aantrekt, de overdrachtsbelasting blijvend naar 2% is verlaagd en bovendien de rente op een historisch laag punt staat, is de huizenmarkt totaal omgeslagen. Vanzelfsprekend heeft dit een grote impact op makelaarskantoren. Gijsbert van Egmond: "De woningen die jarenlang te koop hebben gestaan, zijn inmiddels allemaal verkocht. Er staan op dit moment dus veel minder huizen te koop dan de afgelopen jaren. En de woningen die te koop komen, zijn doorgaans weer snel verkocht. Als makelaarskantoor moeten we dus nóg beter ons best doen om voldoende woningen in onze verkoopportefeuille te hebben. Daarvoor moeten we opdrachtgevers ervan overtuigen dat zij bij ons beter af zijn dan bij onze collega's. Om die reden gaan we onze eigen marketing flink professionaliseren en daar past een nieuwe huisstijl prima bij. Het gaat er wat ons betreft niet alleen om hoe die er uit ziet, maar vooral hoe wij er inhoud aan geven. Een huisstijl zegt dus vooral iets over de stijl van het huis".

Op de vraag wat van Egmond onderscheidt van andere makelaars in de regio zegt Jessica van Vliet, de tweede makelaar die aan het kantoor is verbonden: "Wij bieden onze klanten een grote keuzevrijheid. We noemen dat De Methode van Egmond. Sommige klanten willen meer zelf doen, anderen willen volledig ontzorgd worden. Steeds vaker komt het ook voor dat opdrachtgevers een extra investering willen doen om hun woning nog sneller of voor een nog betere prijs te kunnen verkopen. Samen met onze zakenpartners faciliteren wij dat, zelfs als men daarvoor een verbouwing wil laten doen of de tuin wil laten opknappen. Onze communicatie-adviseur heeft voor onze nieuwe manier van werken een mooi motto bedacht dat wij de komende jaren gaan waarmaken: Makelen is maatwerk".