Nik Jongbloed naar VVIJ

cabauw • Cabauw-speler Nik Jongbloed komt komend seizoen uit voor zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein. Peter van Herpen, de nieuwe trainer van de IJsselsteinse zondagclub, volgt Jongbloed al drie jaar. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging," vertelt de 19-jarige Jongbloed. "Bij Cabauw speel ik in de punt van de aanval, maar bij VVIJ krijg ik een rol om de spits heen. Op die positie kom ik beter tot mijn recht."


Wiggert wint NK

krimpen a/d ijssel • Schaker Wiggert Pols uit Krimpen aan den IJssel heeft verrassend het nationaal kampioenschap bij de jeugd op zijn naam gebracht. De speler van Krimpen 1 had weliswaar de minste ratingpunten, maar bleek in de eindstrijd in Assen sterker dan alle favorieten. Wiggert Pols bleef zelfs ongeslagen. Hij scoorde drie remises en sloeg op het juiste moment toe met vier winstpartijen. Zijn score van 5,5 punten uit zeven partijen werd door niemand geëvenaard.


Van Harmelen sterk met speer

gouda • Tijdens de Goudse atletiekinstuif op Hemelvaartsdag leverden Avantri-atleten uitstekende prestaties. Dennis Buys won bij de senioren de 800 meter in een tijd van 2.13,06 minuten. A-junior Jeroen van Harmelen was de beste bij het speerwerpen (47,40 meter) en op het onderdeel hink-stap-sprong (10.72 meter). Carolien de Pater veroverde twee keer zilver op de onderdelen kogel (11.53 meter) en discuswerpen (36.87 meter). Xander de Ruiter klasseerde zich bij de senioren als tweede bij het speerwerpen (39.24 meter). Zijn afstand van 9.68 meter bij het kogelstoten was goed voor de derde plaats.


Snoeij in staf KOAG

krimpen a/d ijssel • Cores Snoeij versterkt bij korfbalvereniging KOAG komend seizoen de technische staf.

Snoeij is een oud-speler van de selectie en sinds dit seizoen bestuurslid communicatie. Een aantal jaren geleden heeft hij al eens deel uitgemaakt van de technische staf als trainer/coach van het tweede team, dat toen een succesvol jaar meemaakte met een kampioenschap in de zaal. Ook trainer Wout Schouten, die ook volgend jaar voor de groep staat, en Bas 't Hart, de trainer/coach van het tweede team, maken deel uit van de technische staf.


Brons voor Yael

krimpen a/d ijssel • Yael van Heemst heeft met succes deelgenomen aan de Cadet European Cup in Cluj-Napoca (Roemenië). Dit is een officieel meetmoment voor topjudoka's tot achttien jaar.

De Krimpense kwam samen met twintig andere meiden uit in de gewichtsklasse tot 70 kilogram. Ze moest zware strijd leveren en boog in de halve finale het hoofd voor de Hongaarse Czerlau. Hoewel Yael de wedstrijd onder controle had, leidde één moment van onachtzaamheid ertoe dat ze op haar rug gegooid werd en de partij verloren ging.

Wat restte was de strijd om het brons tegen haar Nederlandse concurrente Westerhof. Omdat Yael in die troostfinale één wazari wist te scoren, stapte ze als winnares van de mat af en mocht ze alsnog naar het erepodium.