Achtste editie Krimpen Open

krimpen a/d ijssel • Lions Club Krimpen aan den IJssel houdt zaterdag 30 juni voor de achtste keer het golftoernooi Krimpen Open.

Net als eerdere jaren vindt het toernooi plaats op golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. Met de opbrengst van het toernooi worden twee plaatselijke goede doelen ondersteund: Stichting Veteranen Krimpen en Stichting Woonvoorziening Gehandicapten Krimpenerwaard. Iedere golfer of golfster die in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs is welkom. Belangstellenden kunnen zowel individueel als per flight van vier personen inschrijven. Degenen voor wie de golfsport nog nieuw is, kunnen deelnemen aan een clinic van zo'n anderhalf uur. De inschrijfkosten bedragen 65 euro per persoon en 225 euro per flight. De kosten voor de clinic bedragen 30 euro per persoon. Inschrijven kan via de website: www.krimpenopen.nl


Vriendschap geeft concert in Sint Jan

berkenwoude • Gemengde zangvereniging Vriendschap Berkenwoude voert zaterdag 9 juni vanaf 20.15 uur, onder leiding van Cees-Willem van Vliet, The Armed Man uit in de Sint-Janskerk van Gouda. Vriendschap wordt daarbij gesteund door de Holland Orkest Combinatie, alt Gerben van der Werf en het Nieuw Krimpenerwaards Kinderkoor. Kaarten zijn te bestellen via: www.zangverenigingvriendschap.nl.

In een kerk met zoveel historie als de Sint Jan zal de Missa l'homme armé, de soldatenmis, waarschijnlijk al sinds de middeleeuwen te horen zijn geweest. Componist en voormalig rockster Karl Jenkins heeft met het imposante The Armed Man een hedendaagse versie van deze muziek geschreven, als oproep voor vrede. Eén en ander wordt begeleid door indringende filmbeelden.


Fietsen voor een goed doel

regio • Op zaterdag 26 mei kunnen belangstellenden fietsen en wandelen door de Krimpenerwaard, waarbij onderweg van alles te doen is: een puzzel met bijbelvragen, een spel met de waterproofbijbel en kijken hoe je kaas maakt. Bij elk opstappunt start ook een wandeling. De wandeling bij Stolwijk is leuk voor jonge kinderen. Onderweg kunnen ze meedoen aan activiteiten uit de Samenleesbijbel.

Natuurlijk kan men bij de stopplaatsen ook gewoon even uitrusten en iets eten of drinken. Het inschrijfgeld gaat voor 100% naar het goede doel: bijbelvertaalwerk in Sierra Leone, een project van het Nederlands BijbelGenootschap. Opstapplaatsen/rustplaatsen/stempelposten zijn het Dorpsplein in Stolwijk, Bovenberg 130 Schoonhoven/Bergambacht (hier kan men ook gemakkelijk de auto parkeren) en Zuidbroek 143 in Bergambacht. Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur, de kosten bedragen 1,50 euro per persoon of maximaal 5 euro per gezin.


Documentaire

haastrecht • In Theater Concordia te Haastrecht is donderdag 24 mei de documentaire Snelwegkerk te zien: een film over verlies en rouw met aansluitend een nagesprek. Vanaf 19.00 uur zijn bezoekers welkom, de documentaire wordt vanaf 19.30 uur vertoond. Gratis entree. Vooraf aanmelden (via www.yarden.nl/agenda-zuid-holland) is noodzakelijk i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.