Wervingsdag gevangenis

krimpen a/d ijssel • De gevangenis in Krimpen aan den IJssel zoekt nieuwe medewerkers. Daarom houdt de penitentiaire inrichting op zaterdag 26 mei een wervingsdag.

Er zijn vacatures beschikbaar voor de functie van complexbeveiliger. Die draagt bij aan de veiligheid in de inrichting door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Hij of zij controleert legitimatiebewijzen, checkt in- en uitvoerende goederen en informeert medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast controleert de complexbeveiliger onder meer op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden. De dag biedt volop mogelijkheden om de PI Krimpen van binnen te bekijken, met medewerkers in gesprek te gaan en te ervaren hoe het is om in een gesloten omgeving te werken. Belangstellenden kunnen zich tot en met 20 mei aanmelden via: werkeninpikrimpen@dji.minjus.nl.
De PI Krimpen is in 1996 geopend. Het complex in de Stormpolder bestaat uit twee units: het huis van bewaring (plek voor verdachten van een misdrijf die in afwachting zijn van veroordeling of vrijspraak, red.) en de gevangenis. Er werken ongeveer 300 medewerkers. Dagelijks begeleiden zij ruim 400 gedetineerden bij hun verzorging en zetten zij zich in om hen voor te bereiden op hun terugkeer in de maatschappij. Meer info: www.dji.nl