• Tien van de 12 speelsters met trainer Gijs Rijkers.
• Tien van de 12 speelsters met trainer Gijs Rijkers.

De Lansingh heeft weer damesteam

krimpen • Het ging niet vanzelf, maar dankzij vele oproepen om nieuwe leden enthousiast te maken, beschikt De Lansingh na vijftien jaar (!) weer over een dameswaterpoloteam.

Een van de trekkers is de enthousiaste Christel Rijkers, die zelf zo'n twee jaar geleden kennismaakte met de mooie maar intensieve sport. "Dit is geen sport voor watjes. Vandaar dat niet iedereen het ziet zitten, maar het is mooi gelukt om twaalf speelsters bij elkaar te krijgen. Voldoende om ons team in te schrijven voor de competitie, die in september begint."

Het gezelschap moet op het laagste niveau (4e klasse) instromen, maar dat vindt de 20-jarige Krimpense geen probleem. "Nee hoor, ik ben al hartstikke blij dat we nu een team hebben. We zullen eerst de kat uit de boom kijken, maar als we eenmaal wedstrijden gaan winnen kijken we natuurlijk stiekem naar boven."

Het is een gemêleerd team, dat na ruim vijftien jaar het dameswaterpolo nieuw leven in gaat blazen bij zwemvereniging De Lansingh. "De jongste speelster is dertien en de oudste in de veertig. Ook wat ervaring betreft zijn er veel verschillen. Het blijkt allemaal niet uit te maken: het klikt enorm en we vormen nu al een hecht team."

Het huidige waterpoloseizoen zit er op, maar de dames blijven tot begin juli onder leiding van Christels broer Gijs trainen op de vrijdagavond. In augustus, voor de start van het nieuwe seizoen, wordt er ook weer op dinsdagavond getraind.

Nieuwe belangstellenden blijven welkom, benadrukt Christel: "Desnoods maken we een tweede team", zegt ze met een knipoog. Meer informatie: www.lansingh.nl & via Facebook