Benschop op koers

regio • Koploper Benschop won in Culemborg met 2-4 van nummer twee Focus'07 en kan zaterdag in eigen huis bij winst op Maarssen en opnieuw verlies van Focus'07 de kampioensvlag al hijsen.

Benschop had wederom een roerige week achter de rug. De vader van Patrick Maton overleed na in coma te zijn geraakt na een hartoperatie. Na overleg met de familie werd er besloten toch te spelen. Vanaf de eerste minuut zette Benschop de thuisclub onder druk. David Verweij kopte al snel raak, waarna Patrick Maton op aangeven van Jonathan Antonio de tweede Benschopse treffer scoorde. Na een tegentreffer van Focus pakten de Benschoppenaren de draad weer op. Verweij en Maton, die geblesseerd raakte bij zijn doelpoging, brachten de marge op drie. In de tweede helft verzuimde Benschop de score op te voeren. De Culemborgse treffer vlak voor tijd verontrustte de gasten niet.

Lopik won in Maartensdijk met 0-1 van SVM, dat vooral in de slotfase aandrong. De Lopikers waren voor rust de betere ploeg. Ardy de With scoorde al snel de openingstreffer. Vervolgens werden veel kansen gemist. Zo zag Jacco Borst zijn kopbal van de lijn gehaald. Na de rust zette de thuisclub een extra spits in, waardoor Lopik het moeilijk kreeg. Aan de andere kant kreeg het ruimte om de 0-2 te maken, waarbij vooral Ardy de With de nodige kansen liet liggen. In de slotfase viel Rick Timmer uit met een knieblessure. Tijdens een draai schoot zijn knieschijf uit de kom.

In de strijd om de derde plaats, achter koploper Kethel Spaland en Dilettant, versloeg FC Perkouw in Rotterdam het sterke VVOR. Vlak voor de thee Schoot Elgar Mudde de Perkouwenaren op voorsprong. De vreugde was van korte duur, want ook de thuisclub vond het net. In de tweede helft startte het elftal van Harm Spijker aanvallend en daar had VVOR moeite mee. Ruben de Vries maakte met een fraaie treffer het verschil.

De 0-1 nederlaag van vorige week tegen Hillegersberg heeft Bergambacht goed verwerkt. In Rotterdam werd Ommoord met 1-6 verslagen. Door het verlies van koploper IJsselmonde zijn de kampioenskansen van de blauw-zwarten weer gestegen.

SPV'81 verloor in en tegen Aarlanderveen met 7-1. Waar de Polsbroekers kansen lieten liggen, deed de thuisploeg dat niet. Pas bij een 7-0 stand deed Ivo Sluis wat terug. Doelman Johan de Vos viel nog eens geblesseerd uit.
Lekkerkerk speelde ver onder de maat tegen de aanstaande kampioen Kethel Spaland. Er lukte weinig bij het team van trainer Arian van Herk, dat het zonder de geschorste spits Kevin Liefhebber moest stellen. De Schiedammers namen voor rust een 0-1 voorsprong en breidden die in de tweede helft in een vlot tempo uit naar 0-5.

Schoonhoven moest diep gaan om ten minste een punt te pakken tegen Leonidas. Het werd uiteindelijk 2-2 op sportpark Hofland in Schoonhoven. De Schoonhovense treffers kwamen op naam van El Kasimi en Arie Versluis.

Spirit behaalde een degelijke overwinning op Excelsior. De 'Kanaries' hadden uitzicht op een veel ruimere zege, maar daarvoor was de afwerking te slordig. Scoren lukte Timme van Hof en Giorgio Getrouw wel.
Met een gemankeerde ploeg (Etienne Niestadt geschorst, Jory de Lange op vakantie, Gerben Ruissen en Jordy de Graaf geblesseerd) trad Ammerstol aan tegen koploper CKC. Het werd een eervolle 3-0 nederlaag voor een hard werkend team.