Cabauw geen partij voor Haastrecht

regio • Haastrecht won vrij eenvoudig met 7-1 van Cabauw, dat nauwelijks kansen kreeg.

Kelvin Poot opende halverwege de eerste helft de score, die Thijmen Raateland vlak voor rust verdubbelde. In het tweede bedrijf zette Cabauw eventjes aan, maar verder dan een schot van Nik Jongbloed kwamen de Lopikerwaarders niet. Nadat Raateland de 3-0 scoorde, was het gedaan met Cabauw. Poot (2x), Rik Nap en Lars Harmsen, die weer hersteld is van een hamstringblessure, zorgden mede voor de zevenklapper.

Tussen de Haastrechtse doelpuntenproductie door redde Rutger de Lang op aangeven van Jongbloed de spreekwoordelijke eer. Nummer vier Haastrecht heeft het vizier weer naar boven gericht; Cabauw blijft op de ondankbare twaalfde plaats staan.

Stolwijk-Gouderak 2-0

Stolwijk versloeg hekkensluiter Gouderak in een matig duel met 2-0. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin Stolwijk-doelman Harvey van de Stelt welgeteld een keer de bal op zich af zag komen, maakte Rowan Sloof zijn faam als centrumspits waar. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de Stolker, die door Stolwijk-trainer Chris van de Weide uit het tweede elftal is geplukt, keihard raak. Gouderak, dat met een aantal spelers uit lagere elftallen aantrad, had niet de kwaliteiten iets terug te doen.

Pas tien minuten voor tijd stelde Christiaan Both de zege veilig. Met een afstandsschot ver buiten het strafschopgebied zette hij de bediener van het scorebord voor de tweede keer aan het werk. "Het was geen beste wedstrijd van onze kant," erkende Schouten. "Maar we hebben de drie punten en dat is het belangrijkst."