Expositie

haastrecht • In de Amaliahof te Haastrecht wordt vrijdag 13 april (aanvang 10.00 uur) de expositie van schilderijen van Ad Breedveld geopend. Deze is vervolgens iedere vrijdag te bezichtigen van 10.00 tot 11.30 uur.


Klankbord

benschop • Klankbord Benschop houdt maandag 16 april weer een bijeenkomst in Dorpshuis XXL in Benschop. Er wordt om 20.00 uur gestart met het inloopkwartiertje. Bewoners van Benschop kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben. Ook kunnen de bewoners suggesties doorgeven waar het Klankbord zich op kan richten. Daarnaast is het Klankbord op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Meer informatie: bersama@caiway.nl


Bijeenkomst

schoonhoven • In De Brug te Schoonhoven wordt woensdag 25 april (19.30-21.00 uur) een bijeenkomst gehouden voor familie en vrienden van GGZ-cliënten. Iedereen met een broer, moeder, man, kind of vriend(in) met een psychische aandoening of gedragsproblemen is welkom. Vragen die aan de orde komen, zijn: wat maak je mee als familie/vrienden, waar loop je tegenaan en wat kun je betekenen voor een GGZ-cliënt? Voor de bijeenkomst in het dienstencentrum aan de Pasteurweg 100 dient men zich aan te melden. Dit kan tot 18 april bij het Welzijnspunt van Stichting SWOS, 0182-381227/mantelzorg@swoschoonhoven.nl


Voorverkoop abonnementen

lopik • De voorverkoop van de zwemabonnementen in zwembad Lobeke te Lopik vindt plaats van dinsdag 10 t/m vrijdag 13 april. De openingstijden tijdens de voorverkoop zijn: dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 19.00 uur.; woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Belangstellenden kunnen zich tevens aanmelden voor zwemlessen (A, B en C), snorkelen (A, B en C), zwemvaardigheid (1, 2 en 3), cursus overlevingsbrevet (Brons, Zilver, Goud en Diamant) en Aquasportief. Nieuw op zaterdagmorgen is Sportclub Lobeke: een sportclub met wateractiviteiten zoals snorkelen, waterpolo en aquabootcamp. Alle informatie: www.lopik.nl (Over Lopik-zwembad Lobeke). Bellen of mailen kan ook: 0348-551721/zwembad@lopik.nl.


Prijsuitreiking

willige langerak • In buurthuis 't Wilgegat is de laatste spelavond van het seizoen gehouden. De klaverjasbeker was voor Janny Rodriquez en Agnes van den Berg mocht de rummikub-beker mee naar huis nemen. Bij het biljarten was Ton Peltenburg de beste bij het bandstoten en won Ted van den Berg bij het libre.


Alzheimercafé

lopik • In dorpshuis De Schouw te Lopik vindt donderdag 19 april weer een Alzheimercafé plaats. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Het thema is 'Wetenschappers aan het woord'. Is dementie erfelijk? Komt het bij sommige families vaker voor? Wanneer komt er een goed medicijn? Onderzoekers van het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam geven een update over de huidige stand van zaken in het onderzoek naar dementie.