Knappe zege Perkouw

regio • FC Perkouw won in Vlaardingen met 2-3 van DVO'32 en stijgt naar de vierde plaats op de ranglijst.

FC Perkouw maakte in de tweede helft een eerder opgelopen achterstand ongedaan. De doelpunten kwamen op naam van Ruben de Vries, Christiaan Schrader en Jan Smits. Perkouw is na drie duels nog ongeslagen in de derde periode.

Na een matige eerste helft van Schoonhoven bleek een 1-3 achterstand niet meer te repareren. De blauw-witten verloren op eigen veld met 2-3 van VVOR. De nummer drie van de ranglijst sloeg tussen de 8ste en 27ste minuut toe. Schoonhoven wist daar slechts een treffer – van de voet van Amine Karroum – tegenover te zetten. Direct na de pauze kwam Schoonhoven op 2-3 door een strafschop van Arie Versluis.

Spirit boekte tegen Leonidas een verdiende overwinning. Het werd door twee goals van Ruben Slooff 0-2.
Ammerstol verslikte zich in Nieuwerkerk. Na een gelijkopgaande eerste helft brak een fraaie vrije trap van Nieuwerkerk-speler Piqué de wedstrijd open: 0-1. Ammerstol probeerde een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar kreeg een tweede treffer achter de oren. "We hadden compacter moeten spelen", oordeelde trainer Rieny Looren de Jong. "In de vorige ontmoeting hadden we Nieuwerkerk in de tang. Dat lukte nu niet."
Dilettant versloeg hekkensluiter Bolnes met 4-1, maar trainer Richard Mank was niet tevreden over het spel van de nummer twee van de derde klasse C. "We speelden slap en ongeconcentreerd."
SPV'81 verloor in Zegveld met 4-0 van Siveo'60. In de tweede helft zocht het elftal van Gert Alblas de aanval op om een 1-0 achterstand ongedaan te maken, maar kreeg daarbij de deksel op de neus.

Lopik kwam op eigen veld na een 0-2 achterstand niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen staartclub Kockengen. Kockengen knokte voor elke meter en scoorde twee keer voor rust na snelle uitvallen. In de tweede helft schoof Lopik-trainer Jonathan Werrie door naar het middenveld en viel Matrix Tuls verdienstelijk in. Binnen tien minuten bracht Ardy de With op aangeven van respectievelijk Boon en Davy van den Akker de stand in evenwicht. Toen Tuls de derde Lopiks treffer scoorde, leek de buit binnen. De gasten zagen echter kans in de slotfase langszij te komen na een snelle ingooi, waarbij de bal doorgekopt werd en voor de voeten van een Kockengenaar viel.

Benschop en Perkouw stranden

benschop/berkenwoude • De zaterdagderdeklassers Benschop en Perkouw liggen uit het bekertoernooi.

Perkouw verloor in Rotterdam na een 0-2 voorsprong met 4-2 van zaterdageersteklasser XerxesDZB.
Benschop ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen zondageersteklasser JOS Watergraafsmeer. De ploeg kan volgend seizoen overigens weer beschikken over Bryan de Boer. Hij keert terug van JSV Nieuwegein. Van de huidige selectie hebben de volgende spelers reeds hun jawoord gegeven voor volgend seizoen: de keepers Mitchell van Oort, Kevin van Galen en Stan van Vliet en de spelers Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Tom de Hoop, Jurgen Ruitenbeek, Jeroen Lieverse, Stef Elings, Jimmy Vendrig, Mike Vergouw, Thomas Banfi, Martijn de With, Patrick Maton, Daan de Bruin, Jeroen Roodenburg, Jonathan Antonio en David Verweij.