'Kom binnen bij bedrijvendagen'

regio • Van maandag 9 tot en met zaterdag 14 april zetten verschillende bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren open voor de 'Kom binnen bij bedrijvendagen'. Inschrijven is gratis.

Iedereen die wil weten hoe het eraan toegaat bij een bepaald bedrijf of bedrijven, kan zich inschrijven via: www.kombinnenbijbedrijven.nl.
De bedrijven die meedoen, bepalen zelf wanneer ze mensen ontvangen, op welke dagen en tijden. Bezoekers kunnen een of meer bedrijven kiezen waarvoor ze belangstelling hebben. Uniek aan deze open dagen is dat bezoekers en potentiële nieuwe werknemers op een laagdrempelige en makkelijke manier kunnen kennismaken met werkgevers. Werkgevers zien 'wat voor vlees men in de kuip heeft'. De werknemer van de toekomst krijgt een kijkje in de keuken en kan zich oriënteren en presenteren. Hebben bedrijven vacatures, dan plaatsen zij die op www.kombinnenbijbedrijven.nl.
Het gaat om bedrijven en organisaties in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Oudewater, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas. "Ik wil alle werkzoekenden aanraden tijdens deze open dagen op bezoek te gaan bij een deelnemend bedrijf", verklaart wethouder Jan Vente van Krimpenerwaard. "Het is een mooie manier om werkgevers in contact te brengen met werknemers. Werkzoekenden kunnen een bedrijf naar keuze bezoeken en op deze manier nieuwe indrukken opdoen. Ik ben ervan overtuigd dat deze open bedrijvendagen weer tot mooie matches zullen leiden."


Succesvol sponsordiner

schoonhoven • Een onlangs gehouden sponsordiner in de aula van het Schoonhovens College heeft 2.500 euro opgebracht voor Alpe d'HuZes-deelnemer Wouter Vellema.
Onder leiding van chef-kok Rogier Sluijter kregen vijftig gasten een compleet viergangenmenu voorgeschoteld. Wouter Vellema wil dit jaar voor de derde keer deelnemen aan de Alpe d'HuZes. Zijn doel is om 4.000 euro op te halen ten bate van de strijd tegen kanker. Samen met zijn team Chalet.nl (14 deelnemers, waaronder ook lopers) is het de bedoeling 60.000 euro op te halen en zestig keer de berg op te fietsen.


Tabletcafés

haastrecht/vlist • Voor vragen over laptop, telefoon of tablet kunnen belangstellenden weer terecht bij diverse Tabletcafés: donderdag 5 april in het Honk te Vlist; vrijdag 6 april in de Hof van Stein te Haastrecht en tevens in de Amaliahof te Haastrecht. Steeds van 10.00-11.00 uur, het advies is gratis. Voor meer informatie: 0182-350012 of info@swobv.nl


Uitslagen Bridgeclub Bergambacht

bergambacht • In de vierde speelronde bij Bridgeclub Bergambacht eindigden Ada en Aart Slooff met 58,01 procent in de A-lijn op de eerste plaats, gevolgd door Randi Dittkuhn en Beppie Zwijnenburg en Theo Groen met Sjaak Poetsma. Vanuit de B-lijn promoveren: Janna en Wim Prins; Elly en Willem van Toor; Ad Bertels en Frans Spee en Gre Mets met Bert van Arendonk. Promotie naar de B-lijn is er voor: Gerda van Essen en Patricia Hadfield; Marian Sterrenburg en Leny Straver; Cobie den Toom en Rijk van Kuijlen en Ton de Jong met Anneke van Ameijde.