Cabauw trekt aan het langste eind

cabauw • In een gelijkopgaand duel tegen NOCKralingen trok Cabauw met 3-1 aan het langste eind.

Het Cabauwse openingsdoelpunt viel al na vijf minuten via Nik Jongbloed. Verdediger Koen van Klaren veroorzaakte daarna een strafschop, die benut werd. De bezoekers zetten de thuisclub onder druk, maar via uitvallen creëerde Cabauw de meeste kansen. Toen Jongbloed aanzette voor een rush, sprintte Friso Nagel mee naar voren. Na de voorzet van Jongbloed zweefde Nagel door de lucht om al koppend te scoren. Hierna ontstond een wedstrijd die alle kanten op kon, maar waarbij Glenn Vermeulen voor de bevrijdende derde treffer zorgde.

Haastrecht won met 6-3 van staartclub ASW uit Waddinxveen. Kelvin Poot schoot de thuisclub in de eerste minuut al op voorsprong, maar daarna stokte de Haastrechtse doelpuntenproductie. ASW kwam langszij en nam direct na rust een 1-2 voorsprong. Niels Mulder wees Haastrecht in de tweede helft de weg. Uit een voorzet van de verdediger scoorde Rik Map de gelijkmaker. Haastrecht ging door en gaf ASW geen hoop meer op een goed resultaat. Spits Thijmen Raateland bracht op aangeven van Poot en Mulder de marge op twee.

Stolwijk won overtuigend met 4-2 van het Rotterdamse HOV/DJSCR. Spits Rowan Sloof scoorde twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Marco Verkaik en Chris Both.

Het is aftellen voor Gouderak voordat de verlossende overstap naar de zaterdag gemaakt kan worden. Het team trad met zes spelers uit de A-junioren aan tegen Hillegersberg en moest een 1-6 nederlaag slikken.